Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.
Ruski kulturni centar otvoren u Čačku
Foto: Pixabay
Savetnik u Ambasadi Rusije u Beogradu Aleksandar Konanihin rekao je na otvaranju da je Ruski kulturni centar u Čačku druga takva institucija u Srbiji, posle Ruskog doma u Beogradu.
 
On je kazao da će, uz informacije koje mogu dobiti u Ruskom kulturnom centru u Čačku, zainteresovani studenti moći da nastave školovanje na visokim školama u Rusiji, koje daju veliki broj stipendija za srpske đake.
"Svi ruski univerziteti su otvoreni za srpske studente, koji uz naše stipendije mogu studirati potpuno besplatno u našoj zemlji. Samo su im potrebne informacije, jer mnogi za to ne znaju", rekao je Konanihin. 
 
U Ruskom kulturnom centru moći će da se izučava ruski jezik u nekoliko nivoa u Školi ruskog jezika, koja će pokrivati ceo Moravički okrug.
Ruski kulturni centar u Čačku otvoren je u organizaciji Srpsko-rusko-beloruskog prijateljstva Srbije, uz podršku Grada Čačka.
 
Otvaranju Ruskog kulturnog centra prisustvovali su predstavnici ambasada Rusije, Belorusije i Ruskog doma u Beogradu.
  • w/e

    03.07.2024 15:20
    cool
    Pa sta? Kome smetaju knjige i sam centar, ne mora da posecuje. Postoji mnostvo kulturnih centara drugih zemalja i organizacija koji su pro-zapadni ako vam se to vise svidja. Ako toliko volite demokratiju, zasto vam smeta nesto sto vas se uopste ni ne tice?
  • Kaurin

    03.07.2024 12:50
    Dao je dragi Bog!
  • napeti

    03.07.2024 12:43
    Hoće li tamo deklamirati poeziju Genadija Rakitina?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.