Poslanica Perić Diligenski novčano kažnjena zbog opomene Brnabić na sednici Skupštine

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja odlučio je većinom glasova da poslanica sa liste "Srbija protiv nasilja" Tijana Perić Diligenski bude novčano kažnjena.
Poslanica Perić Diligenski novčano kažnjena zbog opomene Brnabić na sednici Skupštine
Foto: Screenshot (Youtube/N1)
Njoj će biti odbijeno deset odsto od plate, odnosno 11.521 dinar, a na osnovu opomene koju je 10. maja izrekla predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, za šta je glasalo 11 glasova članova Odbora, dok su protiv bila četiri člana, a jedan je bio uzdržan.
 
U raspravi pre glasanja, članica Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Jelena Milošević izjavila je da bi sprovođenje te opomene značilo da su poslanici "ukinuli sebi pravo" da govore, s obzirom da je opomena izrečena zato što je Perić Diligenski, kako je navela, "tobože govorila van dnevnog reda".
Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Milenko Jovanov je odložio glasanje o sprovođenju kazni po opomenama izrečenim na sednici Odbora za finansije i budžet, "zbog potrebe da se članovi Odbora bliže upoznaju sa okolnostima koje su dovele do izricanja mera".
Članovi Odbora su usvojili ostavke i izglasali prestanak mandata poslanicima Vladimiru Orliću, Rejhanu Kurtoviću i Ivani Nikolić.
 
Većinom glasova članova Odbora dato je pozitivno mišljenje da poslanik Branko Vujković obavlja i funkciju direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac, da poslanik Boris Bajić obavlja funkciju člana stalnog sastava Pokrajinske izborne komisije i da poslanik Nikola Lazić radi kao informator u Medija centru Turističke organizacije Pančevo.
  • maksa

    04.07.2024 08:34
    preletacevic
    dali je Slobodan Tasic odbornik u skupstini grada preleteo u SNS
  • Koja

    04.07.2024 07:32
    Jovanov
    Je vispren , brz , duhovit a obrazovanje mu samo pomaže , uzivam da ga slušam !
  • Mojsije

    03.07.2024 17:00
    Ju ju
    Jovanov??? Onaj cuveni preletac?!? Ni pertle ne mogu vise da mu se pronadju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.