Brnabić pre razgovora s Nemcima o litijumu: "Mi smo svetski prvaci u propuštanju šansi"

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, uoči sastanaka sa zvaničnicima u Berlinu, da će jedna od tema razgovora biti i iskopavanje litijuma.
Brnabić pre razgovora s Nemcima o litijumu: "Mi smo svetski prvaci u propuštanju šansi"
Foto: 021.rs
"Radujem se razgovorima u Berlinu na različite teme, pre svega političke, ali i ekonomske. Nemačka je naš najvažniji trgovinski partner. Jedna od tema će svakako biti i litijum. Želim od Nemaca da čujem kako napreduju njihova dva velika projekta - Vulkan i Zinvald, kakve tehnologije primenjuju i kako, kao društvo, uvek uspevaju da budu na istoj strani, onoj koja čuva nemačke interese. Možda nešto naučimo i mi u Srbiji iz toga", napisala je Brnabić na mreži X.
Ona je čestitala Nemačkoj, gde je od danas u zvaničnoj poseti, na tome što će prvi u Evropi rudariti svoj litijum.
"Desetog juna ove godine Landau je odobrio prostorni plan i projekat Vulkan će definitivo krenuti u rudarenje litijuma do kraja 2026. Tako će dodatno osnažiti svoju zemlju, svoju energetsku sigurnost i nezavisnost, i svoju industriju. Kakvi smo mi svetski prvaci u propuštanju šansi", napisala je Brnabić.
  • Vi

    03.07.2024 20:26
    g.brnabic niste propustili ni jednu šansu da zloupotrebite svoju funkciju za lične interese protiv interesa naroda. A narod ste doveli u situaciju da treba da bira izmedju vas i sopstvene dece.
  • Hoki

    03.07.2024 20:19
    Ho
    Za litijum nije propuštena šansa. Ne treba nam.
  • 2026.

    03.07.2024 19:53
    Do kraja 2026. godine ima dovoljno vremena i da se Nemci predomisle i da odlože početak radova i da litijum postane prošlost.
    Tehnilogija koja bi se u Nemačkoj primenila nema nikakve veze sa onom koja je planirana ovde i nigde u svetu do sada nije korišćena, pa bi se moglo reći da bi ovde bila neka vrsta eksperimenta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.