Ponoš: Vučiću je stalno slikanje s vojskom terapija za poljuljano poverenje građana

Predsednik Srbija centra Zdravko Ponoš izjavio je danas da se nijedan šef države u civilizovanom svetu ne slika tako često sa vojskom kao Aleksandar Vučić, osim kad je država u ratu.
Ponoš: Vučiću je stalno slikanje s vojskom terapija za poljuljano poverenje građana
Foto: Beta/Slobodan Miljević
Ponoš je za Danas, povodom obraćanja Vučića nakon proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, istakao da je jasno da postoje boljke koje se tiču poljuljanog poveranja stanovništva u režim Srpske napredne stranke (SNS), ali da slikanje sa vojskom, koje je postalo gotovo ritualno, teško može da bude više od simptomatske terapije.
"Zanimljivo je da je Vučić došao na sastanak sa vojnim vrhom u opuštenoj varijanti, doduše ovaj put bar u odelu, a ne u farmerkama kao obično, a na baštenskom prijemu, po kiši, ispred rezidencije američkog ambasadora sve sa kravatom. Toliko o prioritetima i poštovanju", naveo je Ponoš, bivši načelnik Generalštaba.
 
Povodom podataka koje je Vučić izneo nakon sastanka sa vojnim vrhom, Ponoš je rekao da iznošenje operativnih podataka o aktivnostima vojnih snaga u okruženju nije naročito pametno.
"Posebno kad to čini šef države. Karakter i nivo vojnih aktivnosti koje je naveo ne predstavljaju ugrožavanje bezbednosti zemlje kojim treba opterećivati građane. To su operativne informacije koje su važne za vojsku, a vojska treba da političkom vrhu pruži njihovo pravilno tumačenje. Na odgovarajući način bi o tome trebalo da bude informisan i skupstinski Odbor za odbranu", rekao je Ponoš.
 
Prema njegovom viđenju, obasipanje javnosti sirovim informacijama te vrste služi u manipulativne svrhe. 
  • Veternik

    04.07.2024 13:46
    Ruski mediji su objavili da Vučić šalje oružije Ukrajini koja je glasala da su Srbi genocidni u UN, i da je zbog toga zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško bio u Beogradu !
    Vučić je gotov kada poruke iz Rusije o prodaji oružija Ukrajini stignu do ušiju Srpskih penzionera, a ovo slikanje sa vojskom u Srbiji mu neće pomoći.
    Jer 1,6 miliona penzionera je za BRIKS i za Rusiju, i to je nepromenjivo samo je bitno da do njihovih ušiju stignu informacije da Vučić radi protiv Putina i zašto je Gruško bio u Beogradu.
  • Milovan

    04.07.2024 09:04
    Pa o ti bi se "generale" slikao da si imao sa kim.Kad god se javiš kažeš malo al glupo ..
  • iguman

    04.07.2024 08:45
    On ustvari ni nema podršku u narodu, samo ima državnu kasu, pa podršku kupuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.