Združena taktička vežba "Vatreni udar 2024" danas na Pasuljanskim livadama, prisustvuje i Vučić

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Vatreni udar 2024" biće održana danas u Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".
Združena taktička vežba "Vatreni udar 2024" danas na Pasuljanskim livadama, prisustvuje i Vučić
Foto: 021.rs
Na vežbi "Vatreni udar 2024" uvežbava se izvođenje borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku, sa ciljem unapređenja sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu, kao i provere funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.
U vežbi učestvuju jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i pripadnici Vojnotehničkog instituta.
Na vežbi je angažovano oko 1.500 pripadnika Vojske Srbije i više od 300 borbenih sredstava.
 
Danas je dan visokih zvanica na združenoj vežbi i prisustvovaće ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generlštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 
  • Elmer davež

    04.07.2024 13:40
    @Izviđač
    Ti baš nisi voleo školu? Nauči prvo da pišeš pa onda mlati o vojsci.Nego, šta misliš,koliko viših oficira bi prošlo test spremnosti? Pola njih bi palo u nesvest od silnog ića i pića.I još nešto,kako to da su svi vojni poligoni tamo gde je dobra jagnjetina?
  • Yip Man

    04.07.2024 12:54
    Shilje svoju malu pishu i skretaju paznju sa Litijumskog dila. Parada kitcha za labilne.
  • Izvidjac Futog

    04.07.2024 11:41
    Vezbom
    Vezbom se odrzava i unapredjuje borbena gotovost. E samo sto mislim da nam nedostaje vojnika. Vojnika koji ce biti obuceni da koriste moderno ili modernizovano orudje i oruzje. Bez toga i bez omasovljavanja civilne zastite odnosno obucenog rezervnog sastava slabu cemo odbranu da imamo. A zasto je to tako i zasto se nesto u tom pravcu ne uradi neznam. Nadam se da ce se posto se predsednik dotakao te teme biti bar nekog pomakaI najmanji napredak bi bio znacajan. Zapocetak uvesti obavezno sluzenje vojnog roka u trajanju od bar 3ili 4meseca ali stvarno ovako ja i meni slicni se vec koju godinu pecamo na ovakve teme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija