Srbija se jedina nije uskladila sa tri odluke EU o Ukrajini i Severnoj Koreji

Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa tri nove spoljnopolitičke odluke Saveta EU vezano za Ukrajinu i Severnu Koreju.
Srbija se jedina nije uskladila sa tri odluke EU o Ukrajini i Severnoj Koreji
Foto: 021.rs
Kako je danas saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, Srbija se nije uskladila sa odlukom koju je Savet EU doneo 31. maja o restriktivnim merama protiv pojedinaca i entiteta iz Severne Koreje.
Srbija se nije usaglasila ni sa odlukom koju je Savet EU doneo 17. juna o restriktivnim merama zbog ankesije Krima i Sevastopolja, kao ni sa odlukom od 24. juna o restriktivnim merama zbog delovanja Rusije na destabilizovanju situacije u Ukrajini.
Sa tri nove odluke Saveta EU uskladile su se sve zemlje kandidati za članstvo u EU sa Zapadnog Balkana izuzev Srbije - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i BiH - koje će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu s tim, a EU prima na znanje tu obavezu i pozdravlja je, navodi se u saopštenju.
  • Zemljanin

    04.07.2024 19:41
    Crna rupa na persijskom tepihu. Toma Grobar ispunio obećanje.
  • Kakva

    04.07.2024 16:26
    EU
    Samo nas zamajavaju i vuku za nos decenijama.Dosta je njihovih "rezolucija" i ulovljavanja
  • Particulare matter

    04.07.2024 13:03
    Srbija je antievropska civilizacija. Jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji. Jedina zemlja u Evropi koja nije članica ni NATO ni EU. Srbija je sama protiv sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija