Vlasniku streljane iz slučaja "Ribnikar" pet meseci kućnog zatvora

Viši sud prihvatio je sporazum o priznanju krivičnog dela zaključen između Višeg javnog tužilaštva i R. I, vlasnika streljane u kojoj je dečak ubica u OŠ "Vladislav Ribnikar" učio da puca.
Vlasniku streljane iz slučaja "Ribnikar" pet meseci kućnog zatvora
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno iz Višeg suda, sporazumom je vlasnik proglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela "davanje lažnog iskaza" i osuđen je na kaznu kućnog zatvora u trajanju od pet meseci. 
R. I, vlasnik streljačkog kluba, kao i instruktor u tom klubu N. M. optužnicom su se teretili za krivična dela "davanje lažnog iskaza".
Oni su u tužilaštvu tvrdili da dečak nije pucao u tom klubu.
  • Svetlana

    06.07.2024 13:14
    Pucanje u streljani
    On treba da bude kaznjen sto je u svojoj streljani dozvolio da maloletno dete puca iz vatrenog oruzja.To je zakonom zabranjeno.
  • Fića

    05.07.2024 09:58
    A, "onaj"...?
    "Onaj" će i dalje da pokazuje slike masakriranih ljudi sa slobode...?!
    I to u udarnom tv terminu...?!
  • w/e

    05.07.2024 00:31
    cool
    Kazna je zapravo velika. Koliko razumem, lazan iskaz je dat u predistraznom postupku, sto i nije neko delo, a sudeci po clanu 335 krivicnog zakonika, osumnjiceni moze biti oslobodjen kazne ukoliko dobrovoljno prizna delo, sto se u ovom slucaju i desilo. Oslobadjajuca kazna je verovatno izostala iskljucivo zbog politicke pozadine sudjenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija