Prekršajna prijava protiv muškarca koji je sa puškom išao bulevarom u Beogradu, hteo da je vrati

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je podneta prekršajna prijava protiv I.D. (76), koga je policijska patrola zatekla sa puškom na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.
Prekršajna prijava protiv muškarca koji je sa puškom išao bulevarom u Beogradu, hteo da je vrati
Foto: 021.rs
"Policijska patrola na Bulevaru kralja Aleksandra zatekla je I.D. sa puškom, a rekao je da je pošao po pozivu referenta za oružje PS Zvezdara, kako bi se kategorizacijom oružja rešio status vazdušne puške koju poseduje", rekao je Dačić.
 
Prema njegovim rečima, protiv I.D. je podneta prekršajna prijava zbog kršenja Zakona o oružju i municiji, kojim je zabranjeno nošenje oružja na javnom mestu, a vazdušna puška mu je privremeno oduzeta. 
Građani su u Beogradu prijavili policiji da se na Bulevaru kralja Aleksandra šeta jedan muškarac s puškom, nakon čega su policajci došli, opkolili ga i identifikovali.
Kako je rekao policiji, u pitanju je vazdušna puška koju je krenuo da preda u PS Zvezdara jer ne radi.
 
Nakon toga, na ovoj lokaciji bio je prisutan veliki broj pripadnika policije, nakon što su građani prijavili da muškarac šeta sa puškom u rukama, potvrđeno je za Nova.rs.
 
Prema nezvaničnim informacijama, sve se dogodilo oko 13 sati.
  • zgađen

    05.07.2024 07:13
    Besposlen pop i...
    Uskoro će kontrolisati i kako narod nosi kišobrane, one dugačke.
  • Zakon

    04.07.2024 22:00
    Član 3. ovog zakona kaze da se: oružjem ne smatraju uređaji za humano lišavanje života životinja, alati i imitacije oružja koje ne koriste municiju sa barutnim punjenjem. Posto je ovo vazdusna puska, ne koristi se municija sa barutnimpunjenjem. Nije potrebna dozvola da se kupi i moze se slobodno sa njom setati. Ovo je oborivo na dudu, kakva crna prekrsajna prijava. Tih vazdusnih pusaka imas koliko hoces na vašarima..
  • Steva

    04.07.2024 21:14
    Ja sam se kao dečak šetao ulicom sa vazdušnom puškom u ruci i gađao konzerve,čepove od piva a ponekad i vrapce i nikada ni jedan incident nisam napravio a sada je to zabranjeno i toga više nema,ali zato imamo velje nevolje koji melje ljude u mašini za meso i dilere droge i klanove koji se međusobno obračunavaju i naoružani šetaju po gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija