Ministar najavio: Krajem avgusta u Beogradu skup "Jedinstvo i snaga - Srbija"

U Beogradu će krajem avgusta biti priređen skup "Jedinstvo i snaga - Srbija", najavio je danas Đorđe Milićević, ministar Vlade Srbije bez portfelja zadužen za dijasporu.
Ministar najavio: Krajem avgusta u Beogradu skup "Jedinstvo i snaga - Srbija"
Foto: 021.rs
On je na onlajn-sastanku s predstavnicima udruženja srpske dijaspore kazao da se na tom skupu očekuje više od 300 njihovih udruženja, saopštio je njegov kabinet.
 
Saopšteno je da se na avgustvovskom "velikom skupu očekuje prisustvo državnog vrha Republike Srbije i Republike Srpske, kao i vrha Srpske pravoslavne crkve".
Razgovaraće se o temama među kojima su "Privredni potencijali Srbije EKSPO 2027 - Skok u budućnost 2027 i uloga dijaspore", "Uloga dijaspore u procesu očuvanja kulturnog, obrazovnog, nacionalnog i verskog identiteta" i "Uloga dijaspore u jačanju međunarodnog ugleda Republike Srbije i očuvanju nacionalnih i državnih interesa".
Milićević je učesnike današnjeg onlajn-sastanka "kojeg je uživo pratilo više stotina građana iz dijaspore", pozvao "da na predstojećem skupu 'Jedinstvo i snaga - Srbija' složno i jednoglasno podrže strateške zaključke Deklaracije usvojene na Svesrpskom saboru u Beogradu, kao i odgovornu politiku koju vodi naše državno rukovodstvo (Srbije)" jer "važno je da, gde god živeli, budemo svesni značaja naše sloge i jedinstvenog delovanja Srbije i Republike Srpske, kao i zaštite prava naših sunarodnika u regionu".
 
U saopštenju piše da su učesnici onlajn-sastanka - predstavnici udruženja iz Austrije, Severne Makedonije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Švajcarske, Albanije i Švedske "jednoglasno podržali inicijativu ministra da svi Srbi gde god živeli stanu iza Deklaracije Svesrpskog sabora".
  • Janko Petrovič

    05.07.2024 12:14
    Srbovanje
    Srbi su i ovi vaši obespravljeni gradjani. Sa "dijasporom" će džeparenje ići malo teže.
  • zztop

    05.07.2024 11:46
    A neće bit nikoga iz TOKIJA , hahaha
  • Zanovetalo

    05.07.2024 08:50
    Podrska
    Za Litijum!Vrlo mudro da se godje do love.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija