Optužnica protiv pet osoba: Sumnja se da su planirali da ubiju Luku Bojovića

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih za pripremanje krivičnog dela teškog ubistva na štetu L.B, od kojih se trojica terete i za druga teška krivična dela.
Optužnica protiv pet osoba: Sumnja se da su planirali da ubiju Luku Bojovića
Foto: 021.rs
U pitanju je planiranje ubistva Luke Bojovića, prenosi Danas. Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, sva petorica okrivljenih N. P, M. I, F. K, S. K. i B. P. terete se za teško ubistvo iz člana 114 stav 2 (pripremne radnje) Krivičnog zakonika, navedeno je u saopštenju.
 
Osumnjičeni N.P. i S. K. terete se i za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, a M. I. za krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
Tužilaštvo je predložilo sudu da N. P. i M. I. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti, a S. K. i F. K. zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.
Postoji opravdana sumnja da su osumnjičeni od početka februara do 10. maja 2024. godine zajedno, sa umišljajem, nabavljali sredstva za ubistvo L.B, dogovarali se, planirali i organizovali njegovo izvršenje.
 
Kako se sumnja, F. K. je okupio ostale osumnjičene i dodelio im tačno određene zadatke u cilju izvršenja krivičnog dela, sa kojima su se svi osumnjičeni složili.
  • zztop

    05.07.2024 11:42
    Kako su samo brižni i brzi kad treba zaštititi dokazane krimose a kad neko preti novinarima , opoziciji i običnim građanima onda im negde zapinje , kako to- kako to ...
  • Ivan

    05.07.2024 06:23
    Opet farsa za narod. Advokati ce ih pokvareni izvuci na lazne svedoke na doktorske lazne potvrde itd. Srpsko pravosudje propalo do dna.
  • Ime

    04.07.2024 23:10
    Zološki vrt
    Reket se nastavlja po planu i programu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija