Policajci u Lučanima udaljeni sa posla i pokrenut postupak: Tukli motociklistu kog su priveli

Policijska uprava u Čačku pokrenula je disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti protiv dvojice policijskih službenika Policijske stanice u Lučanima.
Policajci u Lučanima udaljeni sa posla i pokrenut postupak: Tukli motociklistu kog su priveli
Foto: 021.rs
Postupak je pokrenut zbog sumnje da su protivpravno primenili policijska ovlašćenja prilikom postupanja prema dvadesetjednogodišnjem muškarcu koji je u sredu uveče doveden u prostorije ove policijske stanice, saopštio je MUP.
 
Pripadnici policije u Lučanima su doveli ovog muškarca nakon prijave da je velikom brzinom vozio zeleni motocikl Ulicom Prote Gučanina, nakon što su ga pronašli u jednom ugostiteljskom objektu.
Nakon što je napustio policijsku stanicu, dvadesetjednogodišnjak je u Domu zdravlja u Guči zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je, kako je izjavio, zadobio od policajaca.
Nakon obavljenih razgovora sa povređenim muškarcem i policijskim službenicima u Lučanima, podnet je zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i oni su udaljeni sa posla do okončanja ovog postupka.
 
O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja nakon čega će se izjasniti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog dela.
  • Bole

    06.07.2024 13:54
    Postoji Zakon o bezbednosti saobracaja na putevima. Ko vozi preko ogranicenja, sleduje mu novcana kazna a mozda i zabrana upravljanja vozilom itd... napises mu prekrsajnu prijavu i to je to. Prebijanje od strane policije nije predvidjeno ni po jednom clanu ni jednog zakonu u RS. Kome se tresu ruke, ne moze da bude hirurg a ko ne vlada sobom ne moze da bude policajac. Decku prekrsajna zbog prekoracenja brzine a policajcima krivicna zbog prebijanja i gotova stvar.
  • Mikica

    05.07.2024 23:54
    Privatna drzava
    Pa privatna i policija. Problem je sto su to uradili na svoju ruku. Nisu imali naredjenje,nadredjeni se uvredio!
  • Ferdo

    05.07.2024 11:37
    Na stanici Detelinara u NS imate nekoliko njih koji tuku ali sve dok ne nalete ne nekoga ko ce ih nauciti lekciju zivota. I to se desi svakih 5 godina po statistici 100%. Bahato arogantno divljanje na slabima kod komsije isto tako ali on se bojao da ga prijavi. I onda se pitaju sto ljudi napadaju i uzimaju stvar u svoje ruke. Milicija Tita je tukla ali i za njih je bilo resenje - prekomande na Kosovo ili Makedoniju iz Poreca ili Slovenije i to bez familije. Pa se ti bahati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija