Vučić negirao da je u lošim odnosima sa Rusijom: Nadam se bar jednom malom izvinjenju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je navode Nove da je u lošim odnosima sa Rusijom.
Vučić negirao da je u lošim odnosima sa Rusijom: Nadam se bar jednom malom izvinjenju
Foto: Beta (Miloš Miškov)
On je negirao navode iz teksta lista "Nova" za petak, 5. jul, pod naslovom: zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar "Gruško brzo napustio Srbiju, (predsednik Rusije Vladimir) Putin nije hteo da se javi Vučiću".
"Sve što je napisano predstavlja ordinarnu laž", napisao je Vučić na društvenim mrežama i dodao da "Srbija ima veoma korektne odnose s Rusijom", te da prilikom posete Gruška nije pokušao da razgovara s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
On je objavio i naslovnu stranu lista "Nova" gde se, kako piše na sajtu Nova.rs, može pročitati o poseti Gruška u ponedeljak i utorak, 1. i 2,. jula, "koji je napustio Srbiju ubrzo nakon susreta sa Vučićem nezadovoljan epilogom sastanka na Andrićevom vencu".
 
Po tekstu koji je objavljen na portalu Nova.rs, "izvor iz vrha vlasti" je rekao da je gost iz Moskve otkazao ranije dogovorene obaveze u Beogradu, a povod za takvu odluku je bio Vučićev odgovor na pitanje kako oružje iz Srbije završava na ukrajinskom frontu.
 
Po rečima neimenovanog izvora "Nove" iz "vrha vlasti", gost iz Rusije nije prihvatio argumentaciju da Srbija nema uticaj na to gde će njeno oružje da završi nakon što ga proda.
 
"Vučić je tri puta zvao Putina, ali on nije hteo da mu se javi. To je jedna vrsta poruke i svi je vrlo dobro razumeju", naveo je  sagovornik "Nove".
 
Vučić je na Fesjbuku i Instragramu napisao da "želi da obavesti građane da Srbija ima veoma korektne odnose s Ruskom federacijom", da nije pokušao, nijednom, da razgovara s Putinom, ali da mu je interesantno kako "oni koji se zaklinju u tobožnje zapadne vrednosti, ali kad je u pitanju napad na vlast u Srbiji, za manje od 24 sata postaju najveći rusofili. Toliko o principima".
 
U objavi je pitao autore teksta "Nove" kada je i preko koga on izrazio želju da razgovara s ruskim predsednikom, te dodao da očekuje odgovor.
 
"A pošto znam da se to nije dogodilo, nadam se jednom malom izvinjenju. Ne meni, već građanima koje su obmanuli", naveo je predsednik Srbije.
 
Napomenuo je: "Kad god je predsednik Putin izrazio želju da razgovaramo i da se vidimo, moj odgovor je bio pozitivan, kad god sam ja izrazio želju da razgovaram sa predsednikom Putinom, njegov odgovor je bio pozitivan".
  • Emilija

    06.07.2024 00:05
    Rusija pobeđuje na svim frontovima! Kada oslobodi Ukrajinu oslobodiće večite Srpske zemlje od svih neprijatelja Srpstva!
  • Дуле

    05.07.2024 23:37
    Верујем да Путин ескивира Вучића.Погледајте снимак како Путин ескивира Додика ,који место Путина љуби ваздух ,на крају га Путин тапше у стилу -добра куца.Угасила су оба босанчероса код Путина!
  • @zelimir

    05.07.2024 15:08
    Simpatičan mi je taj izvitoperen svet u kojem živite. Ako je negirao znači da je u lošim odnosima sa Rusijom... da je ćutao rekli biste ćutanje znači odobravanje znači u lošim je odnosima sa Rusijom a da je potvrdio da jeste u lošim odnosima onda bi naravno govorio istinu. Šta god da uradi ishod je potpuno isti: baš onakav kakav vi želite da bude. Mora da je pravo zadovoljstvo biti vi tako uljuljkani u svetu u kojem ste uvek u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija