Gašić: Nastavićemo da nabavljamo novo naoružanje i ulažemo u vojsku

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će Srbija nastaviti da ulaže u nabavku novog naoružanja i obuku pripadnika oružanih snaga jer je to zalog za očuvanje države i naroda.
Gašić: Nastavićemo da nabavljamo novo naoružanje i ulažemo u vojsku
Foto: 021.rs
Na svečanosti u Skupštini Srbije povodom završetka školovanja nove klase polaznika Škole visokih studija bezbednosti i Generalštabnog usavršavanja, Gašić je prisutnima rekao da bi bio najsrećniji kada bi mogao da im garantuje da svoja znanja nikada neće morati da upotrebe ali da to više niko u svetu ne može da garantuje.
"Danas je i Evropa u stanju neizvesnosti, što je ranije bilo nezamislivo. Svedoci smo poruka kojima se nagoveštavaju krize i ratovi, mnoge države uvećavaju vojne budžete i spremaju se za dugotrajne sukobe", rekao je Gašić.
On je ponovio da je Srbija čvrsto opredeljena za vojnu neutralnost i da želi dobre i obostrano korisne odnose sa svim državama sveta, ali da se ne uzda u članstvo u vojnim savezima već isključivo u sopstvene snage i jedinstvo vojske i naroda.
  • Mojsije

    05.07.2024 16:42
    Ju ju
    Hoce li se ulagati i u pecenjaru i sta god jos?!?
  • Izvidjac Futog

    05.07.2024 15:26
    To
    To je dobar pravac.Sa svima lepo ali ipak sto bi se reklo u se i u svoje kljuse.Mi nužno moramo ojacati vojsku Srbije.I ljudstvom a ne samo tehnikom.Imamo solidnu vojnu industriju imamo očigledno načina da kupimo nešto sto ne proizvodimo.Ima nas stanovnistva kolko nas ima.Po mom mišljenju trebalo bi bar još 4 brigade oformiti.Ojacati rezervni sastav spasilačke jedinice civilne zaštite.Jer koliko vidimo i u Gazi a i prilikom specijalne operacije u Ukraini dosta se otrpavavaju ruševine objekata otprilike koliko se i puca.Trka je s vremenom ali optimista sam sto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija