Albahari: Očigledno je da je aktuelna vlast odustala od članstva Srbije u EU

Funkcioner Pokreta slobodnih građana Natan Albahari ocenio je da je aktuelna vlast "odustala od članstva Srbije u Evropskoj uniji".
Albahari: Očigledno je da je aktuelna vlast odustala od članstva Srbije u EU
Foto: 021.rs
Dodoa je da se to najviše ogleda u nazadovanju demokratije i vladavine prava, kao i u neusklađenosti sa evropskom spoljnom i bezbednosnom politikom.
Albahari je za Danas kazao da Srbija "ostaje zarobljena sa autokratskom vlašću", dok druge zemlje sa Balkana napreduju na evropskom putu.
"To su više puta potvrdile rezolucije Evropskog parlamenta, izveštaji evropske komisije kao i poslanici većine zemalja članica čija podrška je potrebna da bi Srbija napredovala u procesu pridruživanja", naveo je funkcioner PSG.
 
Prema njegovim rečima, samo promena vlasti može Srbiju da vrati na iskren evropski put i obezbediti na taj način dugoročnu bolju budućnost građana.
  • MaraDara

    06.07.2024 14:25
    A nije tako
    Kako su odustali kada su u intenzivnim poslovima sa EU po pitanju kopanja litijuma?!
  • NS

    06.07.2024 13:52
    Ovi stranci vise brinu o nasem clanstvu u EU od nas samih.

    Ostavite nas da mi zivimo kako mi zelimo!
  • Vuĺe

    06.07.2024 13:48
    Ni narod nije nesto za ulazak u eu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.