Savo Manojlović: Ustavni sud će u četvrtak usvojiti inicijativu kompanije Rio Tinto

Direktor kampanja pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović objavio je da je Ustavni sud za četvrtak, 11. jul, zakazao sednicu na kojoj će, po njegovim rečima, usvojiti inicijativu kompanije Rio Tinto.
On navodi da će sud poništiti odluku Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar.
 
Manojlović je u objavi na društvenoj mreži Iks ocenio da Ustavni sud "donosi odluku tajno, bez javne rasprave, na sednici u duboko leto, kako bi prošla bez pobune javnosti".

"Ustavni sud je 11. jula zakazao sednicu na kojoj će usvojiti inicijativu Rio Tinta i poništiti Odluku o ukidanju prostornog plana Jadar čime će se vratiti stvari u stanje pre blokada. Vlada (Ane Brnabić) je namerno Prostorni plan Jadar ukinula na neispravan način kako bi omogućila Rio Tintu da sa Ustavnim sudom odigra dupli pas, što smo najavili 22. januara 2022. godine", naveo je Manojlović.

On je dodao da Ustavni sud drugu godinu zaredom nije odlučio o ustavnoj žalbi tog pokreta, zbog toga što Skupština Srbije nije stavila na glasanje narodnu inicijativu o zabrani ekspolatacije bora i litijuma, uprkos uredno prikupljenim potpisima dovoljnog broja građana.
  • Мајка

    08.07.2024 12:36
    Слобода
    Највећи непријатељ слободе није цар, ни робовласник, ни гонич робова.
    Највећи непријатељ слободе је срећан роб!
  • @@Novopalančanin

    07.07.2024 22:50
    Gluposti.
  • 666

    07.07.2024 22:41
    Ovde je đavola rabota samo da ne dođe do građanskog rata a ne fali puno ljudi su ogorčeniiiii

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija