Sednica Skupštine Srbije u drugoj polovini jula

Potpredsednica Skupštine Srbije Elvira Kovač izjavila je da će sednica parlamenta biti održana u drugoj polovini jula.
Sednica Skupštine Srbije u drugoj polovini jula
Foto: 021.rs
Navela je da će na dnevnom redu biti međunaordni sporazumi i ratifikacija Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, usvojene na Svesrpskom saboru.
 
U intervjuu za Večernje novosti, Kovač je govorila o pitanju članstva Kosova u Savetu Evrope (SE) i navela da je uprkos pozitivnom mišljenju Skupštine te asocijacije, to pitanje odloženo do daljnjeg zahvaljujući zemljama Kvinte.
"Parlamentarna skupština je poslala pozitivno mišljenje o članstvu Kosova u SE. Konačna odluka je na Komitetu ministara. Pitanje je odloženo zahvaljujući zemljama Kvinte koje su postavile uslov Prištini da pošalje nacrt Statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) Ustavnom sudu, a jasno je da premijer privremenih institucija Aljbin Kurti to neće učiniti", rekla je Kovač.
Ona je istakla da je razlog za stavljanje tog pitanja na stranu nedostatak političke volje zbog predstojećih izbora na Kosovu.
 
"Predviđanja su da se do zasedanja Komiteta ministara sledećeg maja ništa neće desiti, jer nema političke volje, ali je pitanje Kosova ostavljeno po strani. Komitet na nivou ambasadora zaseda jednom nedeljno. Idu i izbori na Kosovu i Metohiji, neće poslati nacrt na ocenu, oni sada razmišljaju o izborima i političkim poenima", zaključila je Kovač.
  • Kakvi sporazumi ?

    09.07.2024 10:17
    Kakvi međunarodni sporazumi ? O čemu priča ova ? Kakvo Kosovo to pominje ? Sprema li se to neko glasanje u skupštini za priznanje nezavisnosti Kosova ?
  • Ssy

    09.07.2024 06:51
    Malo čudno
    Tačke dnevnog reda su prilično bezlične. Sigurno će podmetnuti jos nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija