Vučić: Škoro o Majdanpeku i Boru govori s gađenjem, a Majdanpek ne bi postojao da nema rudnika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da "oni koji sa gađenjem govore o Boru i Majdanpeku polaze od sebe, jer je njima nezamislivo da rade u rudniku".
Gostujući na televiziji Pink on je rekao da najradije ne bi ni komentarisao izjave novinara Srđana Škora da bi i on i njegov sin Danilo Vučić trebalo da rade u rudnicima i da se "tuširaju uranijumom" ako smatraju da to nije opasno.
 
Vučić je naveo da Škoro o Majdanpeku i Boru govori s gađenjem kao o najgorim mestima, a da Majdanpek ne bi postojao da nema tog rudnika.
"Bor ima značajno veće plate od Niša, Kragujevca i Kraljeva upravo zahvaljujući rudniku i investiciji koju smo mi doveli iz Kine, koja iako je preuzela rudnik mi imamo više od 30 posto udela u rudniku, a milijardu i 200 miliona dugova u evrima su platili, a nismo znali ni kako da unapredimo ekspoloataciju. I Bor i Majdanpek imaju svetlu budućnost i tamo će lepo i pristojnije da se živi", rekao je Vučić.
 
Kada je reč o oduzimanju imovina koje je Škoro pomenuo, Vučić je rekao da njemu nema šta da se oduzme, da on ne uzima dnevnice i ne ide na godišnji odmor.
Ponovio je da njegovog sina obezbeđuju Kobre jer im je to posao i da oni procenjuju gde idu sa njim a gde ne, kao i da Danilo "svoje troškove sam podmiruje, ne država".
 
Novinar Srđan Škoro izjavio je danas da u intervjuu zrenjaninskoj televiziji KTV nije izrekao nijednu pretnju sinu predsednika Srbije, zbog čega ga u protekla dva dana optužuje vrh Srpske napredne stranke, a Više javno tužilaštvo pokreće istragu.
 
Škoro je naveo da se "vlast uznemirila samo zbog istine izrečene o prirodi ovog režima te da su rečenice izvučene iz konteksta kako bi to poslužilo recikliranju specijalnog propagandnog programa, koji je postao način vladanja državom".
  • Ljuba

    10.07.2024 08:43
    Oskar
    Oskar marketišni mag i profesor manipulacija dobro obavlja posao za ovce....Reka Pek je najprljavija reka u Evropi,mrtva reka.Bor je najprljavija sredina u Srbiji...Sada Oskar lobira za Riotinto jer je dobio pare 100%.Prodao je KiM i sve što se može prodati u Srbiji i mi imamo autoputeve najskuplje gorivo u regionu i živimo zahvaljujući Oskaru u blagostanju...Živeo Oskar 100 godina i vladao ovim narodom....
  • Fuj49

    09.07.2024 17:30
    Pričljivi alek
    @ Agamemnon
    Tv duel ? Pa u Skupštini Srbije 5 dana ima tv duel sa celom opozicijom po 12 sati i ... rastavi ih sve !

    Da. On ima pravo da priča koliko mu se svidi, a opoziciji seckaju svaki minut. U tako "ravnopravnim" uslovima čak i one osobe koje trpaju na gomilu, pobeđuju.
  • Bojan

    09.07.2024 09:53
    Jao strašno, pa šta bismo bez tog sela sa 6 hiljada stanovnika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija