Apel rečne policije: Građani nisu svesni rizika na rekama, budite oprezni

Rizik od opasnosti za nezgode koje donose kupanje i plovidba na rekama povećan je tokom letnjih meseci.
 Apel rečne policije: Građani nisu svesni rizika na rekama, budite oprezni
Foto: 021.rs
Komandir rečne policije u Beogradu Miloš Kostić naveo je da je plovidba građana na rekama u poslednjih nekoliko godina znatno intenzivnija i da se propisi krše u znatno većem obimu.
 
Rečna policija apeluje na građane da budu oprezni nakon nesreće na Savi koja se desila u petak, kada je došlo do sudara čamca i teretnog broda.
Utisak komandira policijske ispostave za bezbednost na rekama PU Beograd jeste da učesnici nisu dovoljno svesni rizika koji vlada na rekama, prenosi RTS.
 
"Naši građani moraju da vode računa o pravilima plovidbe, da poštuju plovidbene znakove i da pre svega plove van plovnog puta kako ne bi ugrozavali plovidbu teretnih brodova čiji saobraćaj je znatno intenzivniji tokom cele godine", naglasio je Kostić.
Česta je pojava na gradskim rekama da građani čamcima dođu na sredinu i onda skaču i kupaju se.
 
"To je apsolutno zabranjeno. Ako se kupamo tokom plovidbe, može doći do ugrožavanja bezbednosti. Elisa čamca može naneti jako teške povrede i ugroziti život", rekao je Kostić.
 
Kontrole policije obavljaju se tokom celog dana, a veliki apel za sve građane je da ne ostaju do kasnih sati na rekama, jer je u tim trenucima plovidba znatno složenija, vidljivost manja i samim tim je opasnost povećana.
  • kum1 TiteljanIN

    09.07.2024 09:45
    poziv na reagovanje
    na Tisi u Titelu bahatosti nikad dosta,skuterasi voze po plaži i dovode u opasnost kupače koji su jedva dočekali da nivo reke opadne da izađu na plažu.parkiraju se na plaži i kada im se ukaže da to nije primereno dolazi do verbalnih incidenata.pozivam rečnu policiju da skloni bahate vozače na vodi da ne bi doslo da povreda kupača.
  • Pogodi ko je

    09.07.2024 07:34
    Jeste, opet izlazite u susret olosu. Nigde, ali nigde nema camaca i skutera u blizini plaza i kupaca. Ali se treba duvati na Strandu.
  • Gari

    09.07.2024 00:22
    Plovidba van plovnog puta je opasna zbog sprudova i šporova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija