Đukanović: Većinska Srbija želi iskopavanje litijuma

Član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović optužio je aktiviste koji protestuju zbog najave ponovnog pokretanja projekta Jadar, da su "marionete".
Kako je rekao Đukanović, oni maltretiraju većinsku Srbiju koja želi iskopavanje litijuma.
Đukanović je za televiziju B92 rekao da su organizatori nedavnog protesta u Gornjim Nedeljicama protiv otvaranja rudnika Rio Tinta "profesionalni demonstranti" koji bi da izvoze litijum kao sirovinu a "da se neko drugi bogati umesto Srbije".
"Ako dođe do iskopavanja litijuma, trudiću se da kupim zemlju oko Loznice jer će to biti najbogatiji deo Srbije", rekao je Đukanović.

Komentari 112

  • B

    12.07.2024 23:19
    V
    Da se pita vecinska Srbija..Nebi bilo ovakvih nazovimo ljudi u medijima
  • Milence

    12.07.2024 14:20
    Kinesko-korejski spas
    Od međunarodne i domaće litijumske mafije ima spasa. On dolazi iz kineskih i korejski laboratorija i američkih fabrika gde se na veliko istražuju, pa čak i proizvode, baterije na natrijum i kalcijum. Zbogom litijume i zbogom mafijo.
  • Mr.M

    12.07.2024 07:22
    Ja verujem da polovina sendvičara ni ne zna sta je litijum

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija