Lajčak: Dogovoreni neki koraci u dijalogu Beograda i Prištine

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da su dogovoreni konkretni koraci po pitanju nekoliko praktičnih problema.
Međutim, kako je dodao, nije bilo napretka u implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.
"Upravo sam započeo svoju posetu Londonu nakon burne nedelje, koja je počela u Briselu i završila se u Madridu. U Briselu sam bio domaćin glavnim pregovaračima Kosova i Srbije", naveo je Lajčak.
Dodao je da su na sastanku glavnih pregovarača, održanom 2. jula, nakon više od sedam sati intenzivnih razgovora, dogovoreni konkretni sledeći koraci po pitanju nekoliko praktičnih problema, ali da, nažalost, nije bilo napretka u širem kontekstu - implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji.
  • Roki

    09.07.2024 21:05
    Lajčak
    Plata do neba, za sve neuspehe koje si postigao. Do sada si bio najgori od svih koji su bili pre tebe na tom mestu. Samo lud čovek ili totalno nepismen može da ti veruje u iskrenost i nepristrasnost. Kome si bio naklonjen pored svoga džepa, to i cela vasina zna. Tako lukav, mudar i premazan svim duginim bojama, još tvoja zemlja iz koje dolaziš nije imala. Neka te bog nagradi za sve ono što si radio. On najbolje zna, o tebi sve.
  • Zoran

    09.07.2024 11:35
    Zbogom gospodine niste ni zašta
  • Izdaja !!!

    09.07.2024 10:39
    Vučić nastavlja izdaju i korake ka priznanju nezavisnosti Kosova, sastajanje sa Lajčakom posle ukidanja dinara., Poglavlja 35 i glasanja Kvinte da su Srbi genocidni u UN je veleizdaja. Posle toga je Srbija morala da se učlani u BRICS i da vrati pregovore oko pokrajine Kosovo u SB UN u prisustvo Kine i Rusije.
    Kao što vidite Vučić je uradio suprotno, otišao u Brisel i pravi naredne korake, a dinar viuše ne pominje i sve ostalo !
    Vučić sprema potpis priznanja nezavisnosti Kosova, na papiru po imenu "Plan rasta".
    U papiru "Plan rasta" je u tekstu ubačen Francusko-Nemački plan i Vučić pokušava da prevari Srbiju da to potpiše i niko da ne primeti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.