Počinje saslušanje 14 srpskih direktora škola na severu Kosova

Na predlog osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici počelo je saslušavanje 14 direktora osnovih i srednjih škola na severu Kosova i Metohije zbog "izbegavanja procesa glasanja".
Počinje saslušanje 14 srpskih direktora škola na severu Kosova
Foto: Pixabay
Za to izbegavanje zaprećena kazna je od jedne do dve godine zatvora.
Kako danas piše Politika, pozivajući se na svoja saznanja, na kućne adrese direktora 14 osnovih i srednjih škola stigao je poziv kosovskog tužilaštva, a u prostorijama Kosovske policije sever počelo je ispitivanje direktora s teritorije opštine Leposavić.
"Sve direktore je tužilaštvo okarakterisalo kao faktor koji nije dozvolio da se prošle godine na lokalnim kosovskim izborima na severu Kosmeta održi glasanje u školama koje funkcionišu u sistemu Ministarstva prosvete Republike Srbije", rekao je izvor Politike.
  • Putin

    10.07.2024 15:52
    Žgadija
    Možete šta god hoćete. Država nikad! Vi ste nesposobni za državu. Imate Šćipniju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.