Komandir zatvora pokušao pritvoreniku da unese tri telefona, uhapšen i suspendovan

Komandir i čuvar u Okružnom zatvoru u Beogradu K.T. (22) uhapšen je, suspendovan sa posla i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postuopak.
Komandir zatvora pokušao pritvoreniku da unese tri telefona, uhapšen i suspendovan
Foto: 021.rs
Sumnja se da je zatvorenicima unosio stavri i na taj način počinio težu povredu radnih obaveza i dužnosti iz Zakona o izvršenju krivičnih sankcija (član 266, stav 3), saopštili su iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
 
Komandir u Okružnom zatvoru u Beogradu uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika, saopštilo je Više javno tužilaštvo.
 
Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Kako se dodaje, određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.
 
Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je on suspendovan i da je pokrenut disciplinski postupak.
 
"Uprava za izvršenje krivičnih sankcija od svih zaposlenih očekuje da budu dosledni u sprovođenju svojih dužnosti jer sistem izvršenja nije i ne može da bude mesto u kome rade oni koji odluče da "okrenu leđa" zakonu i pravdi umesto da im služe", dodaju iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.
  • Aleksej

    10.07.2024 06:48
    Xexe
    Nije se dogovorio sa kim je trebalo ;)
  • Zanovetalo

    09.07.2024 22:38
    Komandir,nego sta?
    Ako su oni SNS-ovci sa kupljenim diplomama,referenti i nacelnici,zasto ovaj ne bi bio KOMANDIR?Kako bi ga zatvirenik oslovljavao:"Gospodine cuvaru"?Ne ide brate,a komadir to daje snagu autoriteta i pendreka.
  • Realista

    09.07.2024 21:55
    Avanž
    Dobro je da nije general major u novom Q8 sa 22 godine. Izgleda mi da je radio za sebe bez delegiranja profiti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f