Sud oslobodio aktivistu koji je belom bojom prefarbao natpis u "Mitićevoj rupi" u Beogradu

Prvostepenom presudom Prekršajnog suda u Beogradu aktivista Udruženja "Krokodil" Milan Adnađ je oslobođen odgovornosti za navodni prekršaj time što je prefarbao grafit u parku "Mitićeva rupa".
Sud oslobodio aktivistu koji je belom bojom prefarbao natpis u "Mitićevoj rupi" u Beogradu
Foto: 021.rs
U saopštenju tog udruženja se navodi da su pobedili na sudu zahvaljujući brojnim argumentima koje su naveli u podnescima koje su predali toj ustanovi.
"Uspeli smo da oborimo dosadašnji usvojeni kruti, a potpuno nezakoniti stav sudija Prekršajnog suda da svako farbanje po fasadi predstavlja prekršaj Odluke o komunalnom redu u Beogradu, te da ukažemo da prefarbavanje oštećenja (ispisanim slovima grafita) belog zida fasade belom bojom nije prekršaj, jer to ne predstavlja narušavanje njenog izgleda", stoji na sajtu udruženja.
Dodaje se da će pratiti kako će druge sudije presuđivati u ostalim postupcima koji se vode povodom istog događaja.
 
"Ova presuda je pokazatelj da osnivanje našeg SLAPP BACK Fonda ima smisla i da ne treba prestati s aktivizmom iz straha od odmazde putem institucionalnog progona, te da se, kad do toga dođe, treba suprotstavljati svim raspoloživim pravnim sredstvima", piše u saopštenju.
 
Aktivisti udruženja "Krokodil" čistili su 18. februara prošle godine park Mitrovićeva rupa i prefarbali grafit "Kada se Vojska na Kosovo vrati…", a policija i komunalna milicija su zbog toga pokrenule više od 20 prekršajnih postupaka protiv njih.
  • Đorđe Tičerić

    10.07.2024 09:23
    A ovi što su prefarbali grafit , nisu za povratak naše Vojske?
  • Milan NS

    10.07.2024 07:59
    Bravo za hrabre
    a hvala za smernice kako se pobeđuje na prekršajnom sudu
  • lazar

    10.07.2024 07:42
    svi su jednaki
    a koliko je prekrsajnih zahteva podneto protiv autora prekrecenog grafita

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija