VIDEO Kupovali stanove u Srbiji i Grčkoj, pa oprali 13 miliona evra: Hapšenje kriminalne grupe

M. L. (47) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo pranje novca.
Kako se navodi u saopštenju MUP- a, zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca, policijski službenici će podneti krivičnu prijavu protiv brata uhapšenog - M. L. (44) organizatora organizovane kriminalne grupe i još šest osoba, članova ove OKG, koji se nalaze u pritvoru.
Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa delovala sa ciljem da, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca, kupujući nekretnine u Srbiji i Grčkoj, kao i skupocene automobile, prikriju nezakonito poreklo imovine koja je pribavljena kriminalnom delatnošću pripadnika OKG u dužem vremenskom periodu.
Kako se sumnja, od 2006. do 2023. godine, pripadnici ove grupe su izvršenjem krivičnih dela razbojništva i teških krađa u inostranstvu, otuđili imovinu i pribavili protivpravnu imovinsku korist u vrednosti od najmanje 13.000.000 evra u vidu skupocenih satova, nakita, dijamanata i drugih vrednih predmeta.
 
 
Osumnjičeni pripadnici OKG su zatim vršili prenos imovine, lažno prikazivali činjenice prilikom polaganja gotovine u poslovnim bankama u nameri prikrivanja njenog nezakonitog porekla, kupovali i prodavali devize, kao i sticali imovinu i to: stambeno-poslovni objekat u Nišu sa 16 stambenih jedinica, poslovnom jedinicom i 18 garažnih mesta, dve stambene jedinice u Nišu, sedam apartmana na Kopaoniku, dva apartmana u Grčkoj, sve u ukupnom iznosu u trenutku sticanja od oko 1.300.000 evra.
 
Kako se dodaje, pretresom stanova i drugih prostorija na teritoriji grada Niša, koje koriste osumnjičeni, pronađena je i oduzeta poslovna dokumentacija, luksuzni ručni sat, veća količina novca u evrima i švajcarskim francima, kao i drugi predmeti važni za krivični postupak.
 
Osumnjičenom M. L. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden u nadležno tužilaštvo.
  • Dragan

    10.07.2024 21:37
    Kapa dole
    Svaka cast....
    Ozbiljni ljudi , ne kao ovi politicari , koji zive na grbaci i haracima od nas svih.
    Ove Nislije su gospoda ,svaka cast jos jednom.
  • Грађанин

    10.07.2024 07:14
    Уплатити милионче на рачун странке и биће лаганије на суду а за 5 милиона иде варијанта "Људи су домаћини, улагали су у своје куће, куповали нове ауте у Србији, значи улагали у Србију... Разбојништва, па добро, па шта ако су разбојништва, нису убијали људе..."
  • Aleksej

    10.07.2024 06:50
    Srpska Nepismena Stranka
    E pa ne moze to tako, zna se da u Srbistanu moze da pere pare samo jedna kriminalna grupa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.