Vozne karte poskupljuju 1. septembra: Od Novog Sada do Beograda biće 445 dinara, a biće još novina

Novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju Srbije važiće od septembra ove godine, a biće uvedene i novine u načinu naplate, saopštila je kompanija Srbijavoz.
Vozne karte poskupljuju 1. septembra: Od Novog Sada do Beograda biće 445 dinara, a biće još novina
Foto: 021.rs
Privredno društvo za železnički prevoz putnika ističe da prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane su cene energenata i rezervnih delova, pa je zato i doneta odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra ove godine.
 
"Pored toga, novina će biti i veći popust na onlajn kupovinu karata preko mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, u visini od 10 odsto, koji se uvodi sa ciljem da putnike motivišemo da svoje karte kupuju unapred i onlajn", napominje se u saopštenju Srbijavoza.
Za putnike to konkretno znači da će, na primeru nekih od najfrekventnijih linija, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara.
 
Pored toga, primera radi, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra će koštati 864 dinara.
Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, koju kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika.
 
"Srbijavoz" stoga apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama.
 
Dodatno, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na više od 20 stanica u Srbiji.
 
Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu biće dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara.
 
Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati.
 
"Očekujemo da efekti ovih izmena doprinesu kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika i naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz", navodi se u saopštenju.
  • Marko

    11.07.2024 21:51
    Jeste cena povratne do bg 800 severtrans bez peronske tako pise na sajtu polazak a kad smo zvali kazu ide jos 90 din za peronsku a ba sajtu pise cena bez peronske.Samo sto u bg se dodatno jos placa ulaz na basovu stanicu 200din mozda I vise sto je cist bezobrazluk,
  • eee

    11.07.2024 14:42
    aaaa
    Sve u redu ali da se uz kartu dodatno naplacuje 500 dinara ako si usao u voz a nisi stigao da kupis kartu, kakva glupost, tih 500 dinara je otimanje, sve ostalo je ocekivano poskupljenje
  • Nikola

    11.07.2024 14:07
    @Iiii
    Karta može da se kupi i preko računara, mobilnog telefona i na kartomatu. U 2024. godini i treba da čeka u redu onaj ko ne može da je kupi ni na jedan drugi način. Svi znaju da koriste društvene mreže i jutjub na telefonu, a neće da ga koriste za nešto korisno.

    @Dejan
    Snizili su oni cene još ranije jer se niko više ne vozi autobusom. Drali su nas dok su mogli, dok nije bilo voza, a sad im se svima vraća. I nije karta u Severtransu 500 već 590 din., a povratna nije 800 već 890 din.
    I sa ovim poskupljenjem regio voz će biti jeftiniji od Severtransa (na blagajni 494, tj. 790 din., a preko aplikacije 445 i 711 din.), a bar pola sata brži i udobniji od nekog poluraspalog autobusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.