VIDEO: Protest ispred Ustavnog suda završen, aktivisti zakatančili jedan od ulaza

Protest ispred Ustavnog suda je završen i aktivisti su simbolično zakatančili jedan od ulaza u taj objekat.
Posle ove simbolične akcije, kako su rekli aktivisti, od danas više ne priznaju odluke Ustavnog suda.
 
Kako prenosi Nova.rs, aktivisti su na dvoje vrata stavili katanac i zaključali ih. Postavljen je i natpis "Rio Tinto gori od nacizma".
Aktivista Nebojša Petković je rekao da odluke Ustavnog suda za njih više ne važe jer su "pokazali na čijoj su strani".
 
Predsednik Udruženja "Ne damo Jadar" Zlatko Kokanović obavestio je okupljene na protestu ispred Ustavnog suda da im je portir na ulazu u sud preneo "kako neće danas dobiti ništa napismeno" u vezi usmenog odgovora na njihov zahtev i da ih neće primiti predsednik tog suda.
 
Kokanović je na protestu ispred Ustavnog suda rekao i da je ekološkim aktivistima poručeno, preko portira, "da će u zakonskom roku" dobiti odgovor da li danas sud raspravlja o poništavanju odluke Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar, gde se najavljuje iskopavanje litijuma.
 
On je okupljenima, čiji je broj osetno smanjen na protestu koji je počeo u 8 sati, rekao da je rok, u proseku, za taj postupak oko četiri i po godine.
 
Ekološki aktivisti su pozvali građane da prate njihove objave na mrežama i spremaju se za akcije od 10. avgusta, kada "ističe ultimatum koji su dali Vladi".
 
Na jutrošnjem protestnom skupu ispred Ustavnog suda okupilo se oko 1.200 ljudi, objavio je Arhiv javnih skupova. U pitanju je procena dobijena brojanjem sa vlastitih snimaka Arhiva javnih skupova, načinjenih oko 8.30 časova, pa je taj broj opao do 12 časova.
 
  • Zapažanje

    12.07.2024 13:51
    Ono što je pre interesantno je da se ista osoba koja stalno podmeće "Erazima Roterdamskog" već godinama predstavlja istovremeno da je iz Francuske, Holandije, Nemačke, Češke, Norveške, Švedske, potpisuje se različitim imenima i veoma često u tekstovima navodi mlade na "bežanje". Očigledno tu nisu čista posla, neko ovo plaća a sa kojim ciljem to bismo se trebali zapitati.
  • Đorđe Tičerić

    12.07.2024 00:36
    Svim KRETENIMA koji bi da zatvaraju rudnike : IZAĐITE iz Mentalnih pećina , napolju je 21 vek ! Litijum znači NAPREDAK !
  • Izaći

    12.07.2024 00:11
    Ćemo masovno
    10.avgusta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija