Još jedan proizvod iz Pepka povučen sa tržišta Srbije - može da ošteti reproduktivni sistem

Sa tržišta u Srbiji je zbog hemijskog rizika povučen ženski novčanik crne boje, robne marke Pepko, čija je zemlja porekla Kina.
Kako se navodi na portalu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine (NEPRO), proizvod sadrži prekomernu količinu bis (2-etilheksil) ftalata (DEHP) (izmerena vrednost do 0,3 odsto po težini).
"Ovaj ftalat može štetiti zdravlju ljudi izazivanjem mogućeg oštećenja reproduktivnog sistema. Proizvod nije usklađen sa Uredbom REACH", dodaje se na portalu NEPRO.
Navodi se da su o mogućnosti povrata novca kupci obavešteni putem sajta, kao i izloženim obaveštenjem na prodajnim mestima.
  • A kako vratiti

    11.07.2024 13:27
    Zdravlje
    Kupci su o povratu novca obavesteni putem sajta, a sta ce biti ukoliko pomenuti proizvod osteti zdravlje potrosaca, kako cemo povratiti zdravlje u tom slucaju!?
    Malo malo pa se u novinama nadje vest o povucenom proizvodu iz pepca zbog uticaja na zdravlje ljudi.
  • gradjaninX

    11.07.2024 13:09
    Dobro je da cigarete ne mogu da ostete nista pa su u slobodnoj prodaji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija