Manojlović: Ustavni sud ukinuo uredbu Vlade Srbije o projektu "Jadar"

Direktor kampanja "Kreni-promeni" Savo Manojlović saopštio je da je Ustavni sud danas ukinuo uredbu Vlade Srbije kojom je poništen plan za projekat "Jadar".
"Odlukom Ustavnog suda u predmetu IUo3922 ukinuta je Uredba Vlade kojom je poništen projekat Jadar čime je postupljeno po inicijativi Rio Tinta. Ustavni sud ovu odluku sinhronizovano i ekspresno je doneo u koordinaciji s političkim vlastima i Rio Tintom", naveo je Manojlović na društvenoj mreži "X". 
Dodao je da već drugu godinu nije odlučeno o ustavnoj žalbi zbog neodlučivanja Narodne skupštine po narodnoj inicijativi koju je podnelo 38.000 građana. 
"Gaženjem Ustava i okupacijom institucija, Rio Tinto i okupatorska vlast spremne su da izazovu građanske sukobe poput onih u Papua Novoj Gvineji", ocenio je Manojlović.
 
Podsetimo, ranije danas ispred Ustavnog suda održan je skup ekoloških udruženja, aktivista i građana. Aktivisti su predali zahtev za prijem kod predsednika suda, a potom ih je portir obavestio da ih danas - niko neće primiti i da će pisano rešenje dobiti u zakonskom roku. Aktivisti su nakon toga "zaključali" zgradu suda.
  • Za Koja

    11.07.2024 23:26
    Sve
    Je verovatno baš tako planirano, ali to sud ne oslobađa odgovornosti jer su čekali 2 g. za donošenje odluke, znači kalkulisali zajedno sa političarima
  • Сеновић

    11.07.2024 20:46
    Са великим гнушањем одбацујем одбацивање неуставног суда у сарадњи са оним који је поднео ово што је одбачено.
  • Kosovo i Rio Tinto

    11.07.2024 20:06
    Kad krenu blokade puteva, bitno je u proteste o Rio Tintu ubaciti i temu Kosova. Protesti će biti masivniji i žešći , a policija neće hteti da sluša naredbe i kreće na demonstrante jer se pominje i Kosovo.
    Svi su potrebni i dobro došli na proteste Kosovo i Rio Tinto i građani i političari i levi i desni i centar i ekolozi i patriote i evropejci i Srbofili.
    Prepoznaćete ovde SNS botove koji pišu da političari i stranke ne treba da budu na protestima, to bi oni želeli. To su provokatori !
    Ali svi su potrebni, kao što su političari bili na litijama u Crnoj Gori i svi zajedno sa narodom srušili Mila i poništili zakon o veroispovesti, tako će sada svi zajedno srušitu Vučića i ukinuti Rio Tinto i odbraniti Kosovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija