Podignuta optužnica protiv deset osoba, oštetili Srbiju za 7,5 miliona dolara

Podignuta je optužnica protiv deset okrivljenih u vezi sa zloupotrebama prilikom izgradnje železničkog koloseka od stanice Stig do stanice TE KO Kostolac, čiji je naručilac bila Elektroprivreda Srbije
Podignuta optužnica protiv deset osoba, oštetili Srbiju za 7,5 miliona dolara
Foto: 021.rs
Tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da sve okrivljene obaveže da plate novčani iznos srazmerno pribavljenoj imovinskoj koristi, od kako je optužnici navedeno 7.458.019 dolara.
Okrivljenima se, u zavisnosti od njihovog položaja i radnji opisanih u optužnici, na teret stavljaju krivična dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca, poreska utaja iz krivičnog zakonika, kao i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit iz zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.
"Takođe, imajući u vidu krivična dela koja se okrivljenima optužnicom stavljaju na teret, kao i iznose pribavljene imovinske koristi koja prelazi 200 miliona dinara, u skladu sa odredbama zakona predloženo je da se Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu oglasi stvarno nenadležnim za postupanje po ovoj optužnici i istu dostavi Posebnom odeljenju za organizovani kriminal tog suda, kao stvarno i mesno nadležnom", navodi se u izjavi tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenada Stefanovića.
  • zztop

    11.07.2024 16:10
    A šta sa smenjenim tužiteljkama koje su i otkrile ovaj slučaj, maknili ih da ne smetaju stefanoviću ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.