Dačić: Srbija nije agresor, Bećirovićeve optužbe narušavaju dobrosusedske odnose

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija nije agresor i da optužbe Predsedavajućeg Predsedništva BiH Denisa Bećirovića o "velikosrpskoj politici" narušavaju dobrosusedske odnose.
"Srbija nije agresor, srpski narod nije genocidan, niti se priprema za rat, već se, uprkos konstantnim napadima, naša država odlučno i nepokolebljivo zalaže za mir i stabilnost u regionu. Bećiroviću i drugim političarima sličnim njemu smeta jaka i stabilna politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije, a zbog čega je Srbija respektabilan međunarodni subjekt i garant bezbednosti u regionu", naveo je Dačić.
Poručio je da "Bećirović ne treba ličnom mržnjom prema srpskom predsedniku da huška sopstveni narod na ratovanje", te da bi, kada bi se stvarno zalagao za mir, pokazao političku volju da se reši napad na predsednika Vučića u Potočarima od pre devet godina.
"Optužbe iznete protiv Srbije su neosnovane i služe jedino da podstaknu netrpeljivost i mržnju u regionu. Srbija će uprkos svemu nastaviti da podržava dijalog i saradnju, odbacujući svaku provokaciju i lažnu retoriku", izjavio je ministar Dačić.
 
Bećirović je danas izjavio da postoje velike sličnosti između, kako je naveo, velikosrpske politike 90-tih godina prošlog veka i danas, kao i da politika beogradskog režima ugrožava regionalni mir i saradnju.
  • pppp

    12.07.2024 06:31
    Bez obzira na sve kritike koje imam za ovog političara, poltronstva se ježim.
    Bećirović je američki poltron i propagandista NATO.
  • Milan Ns

    11.07.2024 21:38
    Becirovic
    Nije optuzio mene niti narod vec politicare, samoproklamovane predstavnike naroda u Srbiji
  • Bob Rock

    11.07.2024 21:35
    Sto za jednog
    Kaze " ja ga uhvatim u lazi..a on se naljuti"...Dacicu ne baljezgaj ..velikosrpska politika rovari po C.Gori kako bi osujetila ulazk u EU,ista politika izaziva stalne sukobe po Kosovu..dok u BIH je ocigledno da ide na vojni sukob s NATO ili samo bosnjacima to ostaje da se vidi..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.