U toku obuka kandidata za podoficire Vojske Srbije

U Komandnom centru za obuku u toku je realizacija drugog Osnovnog kursa za podoficire.
U toku obuka kandidata za podoficire Vojske Srbije
Foto: 021.rs
Tu su profesionalni vojnici koji su uspešno savladali program liderskog kursa osposobljavaju za početne podoficirske dužnosti, saopštili su iz Ministarstva odbrane.
Dodali su da ovaj period obučavanja traje 12 nedelja i da će budući podoficiri proći specijalističku obuku za izvršavanje individualnih zadataka u okviru svog roda, odnosno službe.
"Programom obuke su obuhvaćeni teorijski sadržaji o sredstvima, naoružanju i opremi, a akcenat je na praktičnom delu tokom kojeg se polaznici metodski osposobljavaju za komandovanje odeljenjem, grupom i timom i izvođenje obuke profesionalnih i vojnika na služenju vojnog roka", istakli su u saopštenju iz Ministarstva odbrane.
 
Naglasili su da polaznike u nastavku kursa očekuje zajedničko logorovanje, a potom stažiranje u jedinicama Vojske Srbije, kada će se u praksi upoznati sa zadacima, obavezama i organizacijom rada u odeljenju, kako bi mogli da odgovore zadacima koji ih očekuju na radnim mestima po stupanju u stroj starešina Vojske Srbije.
  • Đorđe Tičerić

    11.07.2024 19:02
    Živela Vojska Srbije!
  • Rambo

    11.07.2024 18:50
    Ha ha ha
    Liderski kurs.....ha ha ha ha ha,lideri s puskom M70 inovacija stara 75 godina,ali DOBRA,ha ha ha ha......tragedija,ali šou ide dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.