Vukadinović: Dogovor Bastaća sa SNS samo jedan u nizu od poraza opozicije

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović smatra da je postizanje dogovora nosioca liste "Čuvari Starog grada" Marka Bastaća sa SNS samo još jedan u nizu poraza opozicije.
Dodaje da izbor Bastaća za predsednika Skupštine te beogradske opštine predstavlja logično finale pregovora nakon izbora.
Kako je Vukadinović rekao za Danas, trenutno je "prilično očigledno" da je odluka o izlasku na beogradske izbore pod postojećim i suštinski medijski i politički neizmenjenim uslovima, bila višestruko pogrešna.
 
Prema njegovim rečima, da je odluka koju je doneo Bastać bila i drugačija, ne bi značajno umanjila već napravljenu štetu.
"Budući da sam Bastać nije deo 'oficijelnog opozicionog partijskog korpusa' još od 2020. godine, nije bilo previše realno očekivati da će on, kao takav, sada da 'spasava obraz' nepripremljene i slabo organizovane opozicije u glavnom gradu", ocenio je Vukadinović.
 
Na izborima za opštinu Stari grad najviše glasova je osvojila koalicija "Biram Stari grad" - 37,01 odsto glasova, odnosno 23 mandata u Skupštini opštine koja ima ukupno 56 odbornika.
 
Drugoplasirana je bila lista vladajuće koalicije "Aleksandar Vučić-Stari grad sutra" sa osvojenim 21 mandatom, odnosno 34,79 odsto glasova.
 
Na trećem mestu sa osvojenih 16,35 odsto glasova bila je lista Marka Bastaća "Čuvari Starog grada" čime im je obezbeđeno 10 odborničkih mesta.
 
Po jedan mandat osvojile su liste "Za zeleni Stari grad-Dr Dejan Žujović" i "Narodna lista".
  • SMILE

    13.07.2024 12:04
    SSP = SNS = Vukadinovic
    = Bastac. Nastavite niz!
  • Steva

    13.07.2024 11:24
    Čuvani politički analitičar Do sada nije pogodio ništa tako da je njegovo mišljenje nebitno.Isto kao i moje babe Živane
  • cokanj

    13.07.2024 10:40
    ?
    Lakmus papir.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.