RHMZ: Toplotni talas i sledeće nedelje, maksimalne temperature do 40 stepeni

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da se toplotni talas nastavlja i sledeće sedmice sa maskimalnim temperaturama od 35 do 40 stepeni uz tropske noći u urbanim sredinama.
RHMZ: Toplotni talas i sledeće nedelje, maksimalne temperature do 40 stepeni
Foto: Pixabay
U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.
RHMZ navodi da će se, uprkos manjem osveženju, produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim i tropskim noćima, uz deficit padavina.
Prema podacima RHMZ-a u Srbiji je u petak u 21 sat najniža temperatura izmerena u Sjenici 23 stepena, dok je u deset gradova izmereno 30 i više stepeni.
 
U Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu, u 21 sat izmerena je temperatura od 32 stepena, u Loznici, Smederevskoj Palanci i na Paliću 31, dok je po 30 stepeni izmereno u Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Kikindi i Somboru.
  • X

    13.07.2024 19:58
    Ispravka-na 2m se meri,u hladu.Kao da se ljudi ne kreću po betonu i asfaltu,već lebde po hladovini.Kako nam ide još malo pa ćemo i lebdeti u letećim automobilima,pa će nam biti taman
  • Jedini izlaz

    13.07.2024 18:39
    Jedini izlaz - svi na bolovanje! Ili ste se prodali za pet, šest crvenih?
  • Pera

    13.07.2024 18:12
    Pre 2h izmerio na terasi na suncu 54C !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija