Vučić: Naoružavamo se, šta da čekamo - da nas neko zgazi i izmisli razlog kao što su radili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "Srbija, proporcionalno svojoj veličini, ne mala sila u proizvodnji municije".
Vučić: Naoružavamo se, šta da čekamo - da nas neko zgazi i izmisli razlog kao što su radili
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako kaže, "što se oružja tiče, proizvodimo neke složene sisteme koji nisu beznačajni, ali smo još daleko od onog što bih želeo da vidim".
 
"Mi se naoružavamo, svi se naoružavaju. Šta da mi čekamo - da nas neko zgazi pa će sutra izmisliti neki razlog. Prošli put su izmislili humanitarnu katastrofu, sledeći put će da kažu - zato što imate više muškaraca crne kose nego plave, svejedno koji će razlog da izmisle. Kad si jači izmisliš razlog koji god hoćeš", rekao je Vučić, u Kairu, tokom posete Egiptu.
On je naveo da je "namerno pravio ovakvu parodiju jer su razlozi koje su navodili za agresiju na Srbiju bili ništa više nego parodija ali i tragedija za nas kao manje i slabije"
 
Prema njegovim rečima, svi u svetu se naoružavaju i oružje i municija "idu kao alva" na svetskom tržištu jer se ništa tako puno ne traži.
"Šta god da proizvedete istog sekunda se proda, samo stavite štambilj i ode. Šta god da proizvede bilo ko ode istog sekunda", rekao je Vučić.
 
On je dodao da ne može da se proizvede koliko može da se proda.
 
"Skupo je i zato što firme moraju da prave velike profite. Tako da nije to lako proizvesti, mnogo je teško i komplikovano. Zato se mi mučimo, ali kao što vidite i dalje uspevamo da proizvodimo, da budemo proporcionalno svojoj veličini jedna, ne mala sila u proizvodnji makar municije", rekao je Vučić.
 
On je danas u Kairu izjavio da je sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom Al Sisijem razgovarao o najkonkretnijoj bilateralnoj saradnji između dve zemlje, kao i da je posebno važno što je dogovorena saradnja na vojnom nivou.
 
"Ono što je bitno, to je da smo dogovorili i saradnju na vojnom nivou, vojnotehničkom, vojnoekonomskom, ali i u pitanju prenosa tehnologije sarađivaćemo istovremeno, kao i na vojno-vojnom nivou", rekao je Vučić.
 
Najavio je da će se veoma brzo održati zajedničke vežbe srpske i egipatske vojske, odnosno specijalnih jedinica.
  • Steva

    14.07.2024 15:41
    Vidim samo minuse znači nećete Ponosa da rasturi vojsku i da to razoruža,a nećete ni ovog što naoružava vojsku.Pa šta hoćete opredelite se već jednom
  • Steva

    14.07.2024 13:19
    Pa vratite Ponosa on će to da reši očas posla
  • Jogi Letač

    14.07.2024 10:41
    Nije izmišljena humanitarna katastrofa, pokušavali ste da rešite kosovsko pitanje na vaš glupi način, pa smo svi dobili po labrnji. Neki se sećamo svega što je bilo, hladnjače sa leševima u Dunavu, masovne grobnice na policijskim poligonima a između ostalog da je tada AV dobio stančugu a mladići u vojsci su slani kao glineni golubovi da ginu. A ko to može da nas napadne? Ako pogledate geografsku kartu, to mogu biti samo članice NATO. Kako je to poslednji put bilo, isto znamo... Ali neće, jer smo ih razbucali onomad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.