Sindikat GSP: Autobusu privatnog prevoznika u Beogradu eksplodirala guma i završila na trotoaru

Guma je eksplodirala i otpala sa gradskog autobusa privatnog prevoznika u Beogradu i završila na trotoaru s druge strane ulice, saopštio je danas sindikat "Centar GSP Beograd".
Sindikat GSP: Autobusu privatnog prevoznika u Beogradu eksplodirala guma i završila na trotoaru
Foto: Pixabay (ilustracija)
U saopštenju je ocenjeno da je to što se desilo s tim autobusom na liniji 25 u Ulici Micka Krstića na Karaburmi "ozbiljan incident u kojem samo pukom srećom nije došlo do ozbiljne povrede ili stradanja prolaznika".
 
Sindikat GSP je naveo da "glavnu odgovornost za održavanje vozila snosi privatni prevoznik koji je i vlasnik vozila, ali ističemo i ogromnu odgovornost Grada Beograda".
U saopštenju piše da "Grad Beograd mesecima ne sprovodi nikakvu kontrolu poštovanja ugovornih obaveza od strane privatnih prevoznika, zbog čega su građani Beograda prepušteni na milost i nemilost pojedinih privatnih firmi koje nije briga da li će neko ponovo nastradati usled njihovog nemara i neodržavanja voznog parka".
Sindikat "Centar GSP Beograd" navodi da, "umesto da privatni prevoznici budu rigorozno sankcionisani za sve propuste koji se dogode, gradska vlast čini upravo suprotno i smanjuje broj autobusa GSP 'Beograd' za više od 300, a povećava broj autobusa privatnih prevoznika, za mnogo veći novac nego što je GSP 'Beograd' kao gradski prevoznik plaćen po ugovoru s Gradom".
 
Kao ilustraciju stanja s vozilima privatnih prevoznika, Sindikat je naveo da je po prijavama građana samo za vozila na liniji 511 do Sremčice,  saobraćajna policija od marta do maja ove godine napisala čak 272 kazne za prekršaje kao što su tehnički neispravni autobusi i radno vreme vozača duže od zakonski dozvoljenog.
 
Dodaju da im je to zvanično potvrđeno u MUP-u.
  • Vojo

    14.07.2024 18:46
    А да ли сте се ви господо синдикалци икада бавили понашањем возача ГСП. Наиме, свакод.невна пракса вас и ваших колега је да, учествујући у саобраћају, што читате и куцјате поруке а чешће водите разговоре преко мобилног, животе путника доводите у озбиљну опасност. Зато изволите, онако интерно, поверавајте понашање колега уместо што само за туђе грешке (и увек грешке приватних превозника) имате интересовање. С поштовањем и жељом да утичете на отклањање наведених прекршаја, поздрав.
  • Zoc

    14.07.2024 07:18
    Gume
    Na ovakvim temperaturama gume se pune azotom!
  • Gejmer

    14.07.2024 07:12
    Koliko bezobrazluka iz novosadskog GSP-a kada su toliko razrešili autobuse pa sinoć u autobusu za Kovilj u 22 i 45 nije moglo da se diše,razlog je i uporno slanje kratkog autobusa.Kako 021 može doći do saznanja ko radi te redove vožnje da momentalno tražimo smenu od gradonačelnika??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.