"3 sekunde ceo život": Pokrenuta kampanja za držanje bezbedne distance među vozilima

"Putevi Srbije" pokrenuli su edukativnu kampanju "3 sekunde ceo život" kojom apeluju na vozače da na putevima održavaju bezbedno odstojanje u odnosu na druga vozila.
"3 sekunde ceo život": Pokrenuta kampanja za držanje bezbedne distance među vozilima
Foto: 021.rs
"Putevi Srbije" su upozorili u saopštenju da godišnje u saobraćajnim nesrećama u Srbiji pogine više od 500 ljudi, da je u udesima na auto-putevima u prethodne tri godine poginulo više od 150 osoba a da se svaki četvrti sudar u kom je bilo stradalih, događa zbog nedovoljnog odstojanja između vozila. 
"Cilj kampanje je skretanje pažnje na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, koje, osim držanja bezbednog odstojanja između vozila, podrazumeva i smanjenje brzine kretanja vozila, aktivno sagledavanje uslova saobraćajnog toka i neugrožavanje drugih vozača u saobraćajnom toku", stoji u saopštenju.
"Putevi Srbije" su apelovali na medije i stručnu javnost da podrže akciju i uključe se u promociju kampanje "kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda i sačuvali ljudski životi".
  • ja

    14.07.2024 17:37
    iskreno mislim da kamere koje kaznjavaju smanjuju bezbednost a povecavaju naplatu kazni u drzavnu kasu. Bahati i dalje voze brzo jer znaju gde nema kamera a mi sto nemamo veze i lovu sada vozimo bojazljivije sto znaci sporije i time ne doprinosimo bezbednosti. najbezbednije je kada svi idu nekom razumnom brzinom i niko nikoga ne pretice jer nema potrebe. Sta to znaci u praksi ? Vozio 110 ili 140, vazni je da je vozac priseban, trezan, pazljiv, vozilo ispravno, rastojanje bezbedno. Rizicnije je preticanje na 110 nego voznja od 140 na cistini bez preticanja. Da li drzava hoce da naplati vise kazni ili da nam saobracaj bude bezbedniji ?
  • Goci

    14.07.2024 16:58
    Zakon, ako se primenjuje
    Rešenje je u primeni zakona. Neka policija objavi prave rezultate koliko je prekršajnih kazni naplatila za prebrzu vožnju na auto putu. Čak i da objave, kazne su smešne naročito za bahatu vožnju (preko 20 km od dozvoljene). Za veće prekoračenje od 20 km kazne povećati 5 puta a ako ne ide onda 10 puta i eto rešenja. Ali to očigledno neće nikad zaživeti jer bahati i propisuju zakon i na taj način čuvaju sebe. Pozdrav svima.
  • Ja

    14.07.2024 16:38
    Kako da držimo odstojanje? Čim ostavite 2 metra od auta ispred vas neko se ubaci. Da ne govorimo da voze po tramvajskim šinama, zaustavnoj traci, a na autoputu i po travi. Policiji je bitno samo da stavi radar ili da se duva. Ostalo nije bitno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija