Srbija se ponovo nije uskladila sa novim spoljnopolitičkim odlukama Saveta EU o Iranu

Srbija je jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa dve nove spoljnopolitičke odluke Saveta EU vezano za Iran.
Srbija se ponovo nije uskladila sa novim spoljnopolitičkim odlukama Saveta EU o Iranu
Foto: 021.rs
Kako je danas saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, Srbija se nije uskladila sa odlukom koju je Savet EU doneo 24. juna (CFSP) 2024/1795 o restriktivnim merama protiv pojedinaca i entiteta vezano za situaciju u Iranu i humanitarnim izuzećima.
Srbija se nije uskladila ni sa odlukom od 24. juna (CFSP) 2024/1791 o restriktivnim merama zbog vojne podrške Irana ruskoj agresiji na Ukrajinu i grupama i entitetima na Bliskom istoku i u regionu Crvenog mora.
Sa dve nove odluke Saveta EU uskladile su se sve zemlje kandidati za članstvo u EU sa Zapadnog Balkana izuzev Srbije - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija i BiH - koje će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu s tim, a EU prima na znanje tu obavezu i pozdravlja je, navodi se u saopštenju.

Teme

Iran
  • Milovan

    17.07.2024 10:15
    Što da uskladjujemo spoljnu politiku da EU ili bilo sa kim.Nismo članice EU a vidim da i kod članica ne postoji saglasnost po svim pitanjima.Čini mi se da samo hoće da isteraju svoje hitove.
  • Неко тамо

    16.07.2024 21:14
    Опасно им смета Иран јер нису њихови!
    Нисмо члан, чему онда санкције?
  • Plaćač poreza

    16.07.2024 18:54
    Vlast Aleksandra Vučića je najveći remetilački faktor u Evropi. Sve radi protiv nas i Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.