Otklonjen kvar u pogonu "Makiš" u Beogradu, građani bili bez vode

Kvar na elektroinstalacijama koji je izazvao nestanak struje na celom proizvodnom pogonu fabrike vode "Makiš" brzo je otklonjen i prekid rada fabrike nije trajao dugo.
Otklonjen kvar u pogonu "Makiš" u Beogradu, građani bili bez vode
Foto: Pixabay
To je saopštilo Javno komunalno preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija, ističući da je vodosnabdevanje stabilizovano.
"Zahvaljujući pravovremenim i planiranim pripremama za toplotni talas i maksimalnom zalihom u rezervoarskom prostoru, najveći deo potrošača nije osetio poremećaj u snabdevanju vodom, a sistem snabdevanja grada u ovom trenutku je stabilan i ne očekujemo redukcije u vodosnabdevanju potrošača", navodi u saopštenju Vodovoda.
JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" prethodno je saopštilo da je zbog havarije na elektroinstalacijama u fabrici vode "Makiš" moguć diskontinuitet u snabdevanju grada vodom u narednom periodu te da su sve raspoložive ekipe na licu mesta i da rade na hitnom otklanjanju kvara.
 
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je u fabrici vode "Makiš" došlo do problema u sistemu snadbevanja vodom zbog havarije na jednoj od trafostanica Elektroprivrede Srbije (EPS) zbog vrućine, kao i da je kvar otklonjen, preneo je Insajder.
 
Šapić je za Insajder kazao da je obavešten da je EPS kvar već otklonio i da se očekuje potpuna normalizacija snadbevanja vodom, u nastavku dana.
 
Javno-komunalno preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija" prethodno je saopštilo da je zbog havarije na elektroinstalacijama u fabrici vode "Makiš" moguć diskontinuitet u snabdevanju grada vodom u narednom periodu te da su sve raspoložive ekipe na licu mesta i da rade na hitnom otklanjanju kvara. 
  • D

    17.07.2024 00:35
    .
    Bolje malo bez vode, nego decenijama bez pitke vode kao u Zrenjaninu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.