Vojska Srbije pomaže opštinama koje se suočavaju sa nestašicom vode - Mionici i Sjenici

Zarad ublažavanja posledica dugotrajne suše koja je izazvala nestašicu vode, pripadnici Vojske Srbije su angažovani na pružanju pomoći u vodosnabdevanju domaćinstava u opštinama Mionica i Sjenica.
Vojska Srbije pomaže opštinama koje se suočavaju sa nestašicom vode - Mionici i Sjenici
Foto: Pixabay
Opština Mionica je zbog ekstremnih vremenskih uslova, poremećaja u vodosnabdevanju i ugrožavanja zdravlja ljudi proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine.
"Na zahtev okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, u mioničkoj opštini je od početka nedelje angažovana auto-cisterna za vodu iz sastava Drugog centra za obuku. Primarno se dopunjavaju bunari, cisterne i rezervoari za vodu koja se koristi u domaćinstvima i za napajanje stoke, i to u selima Ključ, Bukovac, Đurđevac i Rajković", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Dodaje se da su pripadnici Vojske Srbije od danas na istom zadatku i u selima na Pešterskoj visoravni u opštini Sjenica, gde je vojna inžinjerija ranije ove i prethodnih godina izvodila radove na iskopavanju novih i uređenju i čišćenju postojećih pojila za stoku.
 
Uporedo sa vodosnabdevanjem, pripadnici Vojske Srbije su, na zahtev organa lokalne samouprave i u koordinaciji s Ministarstvom za javna ulaganja, trenutno angažovani i na sanaciji lokalnih puteva na teritoriji više opština.
  • Ta nije valjda

    17.07.2024 22:34
    Gledate li, Zrenjaninci, kako se odmah dobije pomoć kad niste u Vojvodini?
    Tako ste glasali i ćutali.
  • Miki

    17.07.2024 19:15
    Expo,nacionalni stadion a nema vode...
  • Izvidjac Futog

    17.07.2024 18:43
    Eto
    Eto vi takozvani pacifisti vidite da vojska ne sluzi samo za ratovanje.vojska je tu da uvek pomogne kada je tesko ili neka losa situacija.Zato je dobro imati dovoljan broj obucenih i opremljenih pripadnika vojske .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.