VIDEO: Vučić još u junu javno rekao da je Nemcima obećao srpski litijum?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je još početkom juna za jedan švajcarski medij rekao da je "obećao" litijum Nemcima, ali tu izjavu kao da niko nije primetio.
Vučić je u intervjuu za švajcarski desničarski magazin "Veltvohe" koji je intervju emitovao na Jutjubu 8. juna, rekao da je "obećao Nemcima saradnju oko srpskog litijuma", piše "Vreme".
Na pitanje novinara o negativnim napisima o Srbiji u nemačkoj štampi i kritikama na Vučićev račun da je autokrata koji sarađuje sa Rusijom i Kinom, predsednik Srbije je rekao:
"Rekao bih da razumem njihove (nemačke) interese. Ali znaju da držimo reč. Kada smo diskutovali o pitanju litijuma, obećali smo Nemcima da ćemo raditi sa njima - i radićemo sa njima, šta god oni radili nama", naveo je Vučić.
 
 
Podsetimo, u Srbiju u petak, 19. jula dolaze nemački kancelar Olaf Šolc i potpredsednik Evropske komisije za energetiku Maroš Šefčovič koji će u ime Unije potpisati Memorandum o razumevanju o održavim sirovinama.
  • Priroda

    18.07.2024 23:30
    Odgovor
    @mp
    1. Ko zna pod kakvim pritiskom su pojedinci bili i prodali svoju zemlju. Mozda su im rekli da će im država nacionalizovati zemljište? I zašto bi mi nekoliko pojedinaca stavljali na tapet. To je bilo njihovo vlasništvo i prodali su ga. Srbija nije privatno vlasništvo Vucica i njegove horde da bi obećavao i prodavao bilo koji deo Srbije moćnicima zarad sopstvenog ostanka na vlasti. Jer oni su ga ucenili.
    2. Ne, ne želim takav auto, ili sta si vec naveo...
  • Slucaj

    18.07.2024 20:32
    @Mp
    1. Podrucje se potpuno iseljava i po zavrsetku eksploatacije ce biti neupotrebljivo. Ostace deponija jalovine 0,5x1 km, teren ce se sleci i ko zna sta jos. Gde biste povukli crvenu liniju?
    2. Imamo najzagadjeniji vazduh u Evropi. Mislite da ce ga procistiti fabrika litijumskih baterija? Jeste bilo price o tome ali nesto ne vidim da su nase gazde, ko god da su, pristale na to. Hvala im.
    3. Zato sto su oni bili napusteni od drzave, nisu znali da imaju opcije ili su iskoristili priliku. Mozda bi neko drugi kupio njihove kuce i nastavio da se bavi poljoprivredom; danas je mnogo takvih slucajeva.
    4. Volela bih da imam ekoloskiji automobil ali taj sa litijumskim baterijama ne mogu da priustim. Nadoknadjujem sporijom voznjom na autoputu i manjom potrosnjom benzina. Mozda jednog dana kupim na vodonik. Mislite da vecina stanovnistva moze da priusti?
    5. Citajte malo po netu clanke koji su pisali strucnjaci. Manite se sto puta ponovljenih floskula.
  • Aco Drugosrbijanac

    18.07.2024 18:44
    Auuu kakav izdajnik ?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.