Dačić: Lažna izjava Artana Hajrizija da mu je brat ukrao dokumenta, sve je unapred organizovano

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat.
Upitao je da ako je brat već došao u Nemačku, zašto bi se vraćao u Preševo, navodi se u saopštenju MUP-a.
"Lice čija su dokumenta kod naše policije Artan Hajrizi, dao je izjavu policiji u Hanoveru danas u 11.55 časova da mu je prekjuče njegov brat Faton iz njegovog stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta. U pitanju je klasična laž, jer po kojoj logici lice se iz Hanovera vraća u Preševo ilegalno i ponovo pokuša da ilegalno ode u Nemačku", rekao je on.
Iz ovoga se jasno vidi, kako kaže, da je to dogovoreno ranije i da je reč o organizovanom aktu.
 
"Nemačka policija treba hitno da odgovori da li je Faton bio u Hanoveru i kako je ušao i izašao, i kako se našao u Preševu i zašto, sa kojim ciljem? Posledica tog terorističkog akta i organizacije je ubistvo policajca, i zato tražimo i očekujemo punu saradnju sa nemačkom policijom i EULEKSOM, a ne laži u koje niko ne veruje", izjavio je Dačić.
 
Podsetimo, prethodno je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice policajca od Preševa ka Loznici, kao i njegova supruga I.R. kao pomagač, naveo je Dačić.
 
"U Bijeljini je popodne, u saradnji sa Policijom Republike Srpske, uhapšen Z.R. (1985), za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici. Takođe, uhapšena je kao pomagač i njegova supruga I.R. u Mladenovcu", izjavio je Dačić.
 
MUP je prethodno objavio fotografiju osumnjičenog za napad na policajce u Loznici, u kom je jedan policajac ubijen, a drugi teško ranjen.
 
Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog za napad. U pitanju je kosovski pasoš na ime Hajziri Artan (33).
  • Pogodi ko je

    19.07.2024 07:21
    Ovima iz sluzbe nestaju ideje. Sta je sledece? Rat?
  • Ssy

    18.07.2024 22:06
    vrhovni sveznajući
    Ja čekam vođino objašnjenje, u novom sakou ili ne.
  • ?

    18.07.2024 20:34
    ?
    Nešto mi ovde nije jasno.
    Kosovo je Srbija, srce Srbije a on ima pasoš kosova.
    Aj više ne ložite i ne zaludjujte ovaj narod samo da bi se vi političari bogatili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija