Usvojena Deklaracija sa Svesrpskog sabora, sledi usvajanje u parlamentima Srbije i RS

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, proglašenu 8. juna na Svesrpskom saboru u Beogradu.
Usvojena Deklaracija sa Svesrpskog sabora, sledi usvajanje u parlamentima Srbije i RS
Foto: 021.rs
Uputila ju je Skupštini Srbije na usvajanje.
 
Kako je saopšteno iz Vlade, dokument će biti prosleđen na usvajanje i Narodnoj skupštini Republike Srpske, "kako bi se obezbedila puna primena Dekalaracije u Srbiji i RS".
Vlada je na sednici usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma sa Vladom Nemačke o otvaranju Nemačke škole u Beogradu, čija će delatnost, kako se navodi, doprineti produbljivanju kulturnih veza dve države i uzajamnom upoznavanju istorije i kulture. 
 
Usvojen je i Zaključak o obrazovanju Radne grupe za osnovno obrazovanje i vaspitanje i srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih čiji je zadatak da na osnovu podataka sa terena sačini predloge za dalje unapređivanje sistema osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja.
Članovi Vlade usvojili su i Zaključak o obrazovanju Radne grupe za predškolsko vaspitanje i obrazovanje čiji je zadatak, takođe, da sačini predloge za dalje unapređivanje tog sistema.
 
Na sednici su usvojeni i zaključci kojima se projekti izgradnje graničnih prelaza sa Hrvatskom, Bogojevo i Bezdan utvrđuju kao projekti od posebnog značaja za Srbiju, koji će doprinositi saobraćajnoj povezanosti sa drugim državama.
 
"Novi granični prelazi biće u funkciji linijsko-infrastrukturnog objekta i doprineće saobraćajnoj povezanosti Srbije i Hrvatske, kao i sa drugim državama Evropske unije", piše u saopštenju Vlade Srbije.
  • 1008

    19.07.2024 10:47
    @XL
    "Ko je narod pitao da il mi ovde, na primer u Vojvodini želimo da se još više zavežemo za ove sa "zapada"?
    Drina jeste granica i dosta.
    Mirno živite tamo daleko, jer je za svakog dobro tako, sarađujmo kao što bi sarađivali sa svakim dobrim susedom u okruženju, pa i vama, ako baš mora, a voleo bih da baš i ne mora.
    Svima zdravlja i neka vam je kuća preko Drine uvek prebivališna".

    Ne znam zašto dopuštate da vam ti mrski sa zapada dolaze u Vojvodinu, organizujte neke proteste za projerivanja, referendum za protjerivanje prekodrinskih Srba i studenata, to je uostalom i Milošević u ratu radio mobilisao sve sa mjestom rođenja u BIH , mjenjajte političku opciju za koju glasate koja će prekodrinske Srbe tretirati kao "dobre susede" umjesto kao narod koji je vjekovima bio na ratnom braniku istoka - Srbije.
    U suprotnom, vam ne ostaje ništa drugo nego da kuckate komentare i bar malo olakšate nezadovoljstvo.
    Možda biste sa takvim stavom trebali prvo sebi da poželite dobro zdravlje.
  • Lokalac=mohikanac

    19.07.2024 06:56
    Ala su se braca pokazala! Dobri su samo kada treba pleviti, rasprodavati i unistavati. Evo vam dokaz, pa Mujo i Haso su na vlasti.
  • XL

    18.07.2024 23:06
    DIZANJE TENZIJE
    Ko je narod pitao da il mi ovde, na primer u Vojvodini želimo da se još više zavežemo za ove sa "zapada"?
    Drina jeste granica i dosta.
    Mirno živite tamo daleko, jer je za svakog dobro tako, sarađujmo kao što bi sarađivali sa svakim dobrim susedom u okruženju, pa i vama, ako baš mora, a voleo bih da baš i ne mora.
    Svima zdravlja i neka vam je kuća preko Drine uvek prebivališna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija