Vučić dočekao Šolca špalirom Mercedesa, policija ne pušta nikog blizu Palate, žena privedena

Nemački kancelar Olaf Šolc boravi u Beogradu, gde će prisustvovati Samitu o strateškim sirovinama.
Predsednik Aleksandar Vučić dočekao ga je jutros u Palati "Srbija".
 
Međutim, nije bilo uobičajenog dočeka sa intoniranjem himni, ali je u holu Palate postavljen tepih koji je kao ulica, a oko njega su poređani mercedesovi SUV automobili na električni pogon.
 
Nakon radnog doručka, sledi trilateralni sastanak Vučića, nemačkog kancelara Olafa Šolca i potpredsednika Evropske komisije Maroša Šefčeviča. Predviđeno je da u 10.45 bude potpisan Memorandum o razumevanju.
Vučić je izjavio da će u Beogradu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom razgovarati o pitanjima od značaja za Srbiju, "uveren da ono što radi danas, postavlja čvrst temelj za budućnost".
"Važan radni dan je pred nama, dan koji će umnogome uticati na brojne aspekte budućnosti naše zemlje i koji će dati snažan zamah jačanju odnosa između Srbije i Nemačke. Sa kancelarom Šolcom razgovaraću i o drugim pitanjima od velikog značaja za Srbiju, uveren da ono što radimo danas, postavlja čvrst temelj za budućnost ne samo naših bilateralnih odnosa, već i jačanja saradnje i povezivanja u regionu", napisao je Vučić na Instagramu nakon što je u Palati Srbija na Novom Beogradu dočekao Šolca, koji je sinoć stigao u Beograd.
 
U okviru Samita o kritičnim sirovinama Srbije u Palati "Srbija", Memorandum će u ime EU potpisati potpredsednik Evropske komisije Maroš Šefčovič, zadužen za Evropski zeleni dogovor.
 
Među održivim (kritičnim) sirovinama, ključnim za zelenu i digitalnu tranziciju, nalazi se i litijum, čijim rezervama Srbija raspolaže.
Policija privela ženu koja je pokušala da pređe ulicu, pešacima nije dozvoljeno da priđu Palati
 
Ispred Palate Srbija, gde se održava radni doručak nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vrlo je haotična situacija, prevoz se pušta sporadično, a građanima policija ne dozvoljava da pređu ulicu ka Palati, prenosi N1.
 
Policajac je jednu građanku koja je pokušala da pređe ulicu oborila na zemlju, oduzela joj stvari i telefon, i naposletku joj stavila lisice, odnosno privela je i ona je odvedena sa mesta događaja u policijskom automobilu.
  • Nije čudno

    20.07.2024 00:53
    Bez himne
    Vučić sahranio Srbiju, Srbije više nema
  • B R I C S

    19.07.2024 14:19
    Pogledajte Švajcarsku, nije u EU bore se za neutralnu poziciju, kako bi je koristili da finansije i transakcije idu preko njih. I uspevaju i 3 puta Švajcarska ima BDP per capita veći nego EU.
    A onda pogledajte sliku Švajcarskih banaka, okolo tih banaka travnjaci na kojima pasu krave !
    Upravo to je sve obrnuto od onog u čega nas guraju Vučić i SNS, u rudarsku državu , uništene poljoprivrede i prirode, svrstane blokovski u EU, i da nam uništi neutralni položaj poput Švajcarske koja od toga profitira.
    A neko će reći Švajcarsku tolerišu i finansiraju zapadne zemlje, pa ona ima banke, a ja kažem Srbiju će da tolerišu i finansiraju BRICS zemlje koje imaju još više kapitala nego zapad, i Srbija ima georafski položaj najbolji na svetu.
    I umesto da Srbija ima naplatu carina i tranzita, i neutralne banke finansirane od BRICS-a , a oko kojih će da pasu krave i ovce čisto iz razonode bogatog stanovništva ?!
    Vučić nas gura u ovu EU propast i otrovnu vodu i uništenu prirodu, gde ćemo biti rudari i jeftina radna snaga !?
    Borba mora biti neprestana dok ne oteramo Vučića , koji je smetna za Srbiju !
  • Pogodi ko je

    19.07.2024 12:10
    Ne navijamo za BRIKS nego za Portugaliju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.