Tepić traži vanredne izbore na kojima bi se građani izjasnili o rudarenju litijuma

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora na kojima bi se građani Srbije izjasnili o pokretanju eksploatacije litijuma.
Tepić traži vanredne izbore na kojima bi se građani izjasnili o rudarenju litijuma
Foto: 021.rs
Tepić je u pisanoj izjavi ocenila da je Srpska napredna stranka (SNS) "prevarila glasače" jer pre junskih izbora "nije rekla da će se svim snagama založiti da se krene s vađenjem litijuma".
 
"SNS nema legitimitet za takvu odluku i politiku. Zbog toga je neophodno održati vanredne parlamentarne izbore na kojima bi se građani izjasnili da li su za takvu politiku ili podržavaju stav opozicionih stranaka i stručne javnosti koje se tome protive", navela je Tepić.
Predstavnici Srbije i EU danas su u Beogradu potpisali Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.
Taj dokument su potpisali ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič, u prisustvu predstavnika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca.
 
Pre toga je održan Samit o kritičnim sirovinama.
  • Dalibor

    20.07.2024 11:14
    Gospodjo do sad ste bavili politikom menjajući stranke što vam se lično sigurno isplatilo,bez ikakve političkih stavova koje ste menjali ko čarape,ali posle ovog zahteva vreme je da potražite drugi posao.
  • Марта

    20.07.2024 11:02
    ....

    Много причате глупости. Због кљакаве опозиције и они који нису били опредељени гласали су за данашњу власт.
    Оваквој опозицији једну нацртану овцу не бих дала да је чува.
  • Sima

    20.07.2024 10:29
    Ova prolupala skroz,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.