"Svadbeni poklon": Više od 1,5 kilograma zlata zaplenjeno na Horgošu i Bačkim Vinogradima

Carinici su na graničnim prelazima Horgoš i Bački Vinogradi sprečili pokušaje krijumčarenja više od 1,5 kilograma zlatnog nakita, saopšteno je danas.
U saradnji s policijom, carinici su 16. jula na ulaznom terminalu prelaza Horgoš zaplenili 56 komada zlatnog nakita težine 1,4 kilograma tokom kontrole automobila stranih registarskih tablica.
Po navodima Uprave carina, strani državljanin nije prijavio da unosi zlato u Srbiju, tvrdeći da je reč o "svadbenom poklonu".
Na ulazu u Srbiju preko prelaza Bački Vinogradi carinici su juče u automobilu "bmw" stranih registarskih oznaka našli tri ručna sata i 147 grama zlatnog nakita koje putnici nisu prijavili.
 
Zaplenjeni nakit je privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka a Uprava carina podsetila je da je prijavljivanje dragocenosti pri prelasku granice obaveza svakog putnika.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.