Šolc završio posetu Srbiji, ispratio ga Vučević: "Vučić je hrabar zbog potpisanih sporazuma"

Nemački kancelar Olaf Šolc završio je posetu Srbiji posle učešća na Samitu o kritičnim sirovinama, a na aerodromu "Nikola Tesla" ispratio ga je premijer Miloš Vučević.
Posle Samita, Šolc je na konferenciji za novinare rekao da su sporazumi koje su danas potpisali predstavnici Srbije, Evropske unije (EU), međunarodnih institucija i kompanija od neprocenjive vrednosti i da će doprineti smanjenju zavisnosti Evrope od drugih zemalja u oblasti održivih sirovina.
Šolc je kazao i da odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da potpiše te sporazume "zahteva hrabrost" i da je doneta "u važnom trenutku", kao i da je projekat iskopavanja litijuma "Jadar" kompanije Rio Tinto "dobar za Srbiju" i da "donosi perpsektivu razvoja za celu zemlju, ali i za ceo region".
Nemački kancelar je izjavio i da je od predstavnika kompanije Rio Tinto dobio garancije da će prilikom realizacije projekta "Jadar" biti poštovani "najviši ekološki standardi".
 
Šolc je kasno sinoć doputovao u Beograd, a na aerodromu ga je dočekao Vučić. Oni su jutros razgovarali u četiri oka o političkim i ekonomskim temama, a potom su učestvovali na Samitu o kritičnim sirovinama.
  • Nikola

    20.07.2024 07:33
    Solc
    Ispratio ga je premijer Vučević. Čisto da se i on pojavi. Da se kaze da je i on tu.
  • Sledeći jug

    20.07.2024 00:23
    Turcima
    Nije on hrabar, samo je okružen plaćenim ubicama pa se naduo od moći
  • Perica

    19.07.2024 21:15
    Pa ovaj šolc ga još i zajebava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.