Dačić: Faton Hajrizi pucao na policiju, nije imao nameru da se preda

Faton Hajrizi za kojim se tragalo zbog ubistva policajca Nikole Krsmanovića i ranjavanja njegovog kolege Vjekoslava Ilića, ubijen je u selu Trbušnica na obroncima Gučeva.
Dačić: Faton Hajrizi pucao na policiju, nije imao nameru da se preda
Foto: 021.rs
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je naveo da je on ubijen u ataru Banje Koviljače, a da je policija dobila dojavu od meštanina, od koga je Faton tražio vode.
 
"Mi smo jutros izdali fotografiju kako bi ljudi mogli da prijave ako ga vide. Jedan meštanin susednog mesta ga je video jer mu je tražio vodu. On ne zna jezik i čim je ovaj otišao, meštanin je morao da pređe kilometar-dva da dojavi da ga je ovde video. Odmah se uputila naša ekipa", ispričao je Dačić za RTS.
Dodao je da je za Hajrizijem tragalo oko 400 policajaca.
 
"Skrivao se i tražio način kako da pređe preko reke u BiH. Naišla je policija, on je pucao. Ispalio je dva hica u policijski automobil, policija mu je odgovorila. Taj jedan hitac ga je pogodio i sa puta je krenuo da beži i zatim su ga sustigli ostali policajci. Ispalio je ukupno devet metaka, ceo okvir. Policajci su ga ubili. Jednostavno nije bilo moguće, nije imao u svom planu da se preda", rekao je ministar.
Kako je naveo, Hajrizi je od oružja imao pištolj sa dva okvira.
 
On je izjavio da će tražiti od Nemačke da izruči njegovog brata.
 
"Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta. On mu ih je poslao u Srbiju", rekao je Dačić.
 
Podsećamo, do pucnjave, u kojoj je jedan policajac ubijen a drugi ranjen, došlo je u četvrtak, kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija. Na licu mesta pronađen je pasoš izdat u Prištini i nemačka lična karta na ime Artan Hajrizi.
 
Ministar Dačić je danas u Opštoj bolnici u Loznici obišao povređenog policajca.
 
"Ilić je u stabilnom stanju i oporavlja se. Srbija ceni i poštuje njegovu požrtvovanost i hrabrost, ali i vrednosti koje nosi svaki srpski policajac, spreman da žrtvuje i sopstveni život kako bi zaštitio svoje građane i državu", rekao je Dačić.
 
U Loznici će sutra biti dan žalosti.
  • Panda

    20.07.2024 00:30
    Sve liči
    Na Pandu
  • Vlada

    19.07.2024 23:31
    Mrtav ladan
    Kakvo hapsenje onda bi se digla Amerika da ga vadi i vrati u njihov brlog na KiM
    Ovako se to radi metak u glavu i cao nije ovo dzeparos i kokosar no zadojeni terorista kao i porodica koja ga je odgojila
    Pitao vojnika da mu pokaze pistolj pa sa 16 godina istresao okvir u njega ...znaci u jesto krvi ima gnoj
  • Fuj49

    19.07.2024 18:45
    Mrtav za svaki slučaj
    Policija ne trenira dovoljno upotrebu vatrenog oružja inače bi bila u stanju da onesposobi osumnjičenog i uhapsi ga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.