U opštini gde je pobedila opozicija u Nišu za utorak zakazana konstitutivna sednica

Sednica na kojoj će biti dodeljeni mandati odbornicima niške Opštine Medijana, jedine u kojoj je opozicija odnela pobedu na izborima, zakazana je za utorak, 23. jul od 10 sati.
U opštini gde je pobedila opozicija u Nišu za utorak zakazana konstitutivna sednica
Foto: 021.rs
Na dnevnom redu su i izbori sekretara i predsednika Skupštine Medijane.
 
Iz opozicije su ranije saopštili da će za predsednika parlamenta predložiti Miloša Nešića iz koalicije "Biramo Niš".
Tri opozicione liste – Grupa građana "Dr Dragan Milić", koalicija "Biramo" i "Ujedinjeni – Nada za Niš" – imaju 16, a koalicija okupljena oko SNS 11 mandata u Medijani.
 
Ako ne bude "preletanja" i uzdržanih, kao što je bilo u drugim niškim opštinama na konstitutivnim sednicama ovih dana, opozicija će moći da formira opštinsku vlast, pišu Južne vesti.
Osim Nešića, nju bi trebalo da čini i Mladen Đurić iz Milićeve grupe građana, koji je predložen za predsednika Opštine Medijana. Za zamenika predsednika Opštine će, kako su naveli, predložiti Marka Aleksovskog iz koalicije "Biramo", a za zamenika predsednika Skupštine Medijane Dragana Maslakovića iz Grupe građana "Dr Dragan Milić".
 
Ipak, izbori predsednika i zamenika predsednika Opštine nisu za sada na dnevnom redu predstojeće sednice.
 
Na dnevnom redu jesu obrazovanje verifikacionog odbora i potvrđivanje mandata odbornicima, koji će polagati zakletvu.
 
Kada je reč o broju odbornika za svaku listu pojedinačno, SNS i njeni koalicioni partneri imaju 11, Milićeva grupa građana osam, "Biramo Medijanu" šest, a "Ujedinjeni – Nada za Niš" dva mandata.
 
Predsednica parlamenta u Medijani trenutno je Vladmila Bojanić, njen zamenik je Žarko Ranković, predsednik Opštine je Nebojša Kocić, a njegova zamenica Svetlana Antić.
 
Do sada su izabrana rukovodstva ostale četiri niške opštine – Panteleja, Palilule, Niške Banje i Crvenog Krsta.
  • Vlada

    20.07.2024 14:25
    @pajo patak
    Zato sto je to najveca glupost za gradove te velicine. Partijski plen i nepotrebno trosenje narodnih para a nikakve koristi od njih. Eto njima bas cvetaju ruze zato sto imaju grad podeljen na opstine. Ovde, pored Pokrainskih organa, jos samo opstine fale pa da citav privatni sektor radi samo za birokrate.
  • pajo patak

    20.07.2024 12:41
    pitanjce:
    a zašto GRAD NOVI SAD nema opštine koje je imao još u SFRJ ?
  • gradjaninX

    20.07.2024 12:01
    Ma da, cist win-win. Majke koje MORAJU da se porode i osoblje koje MORA da radi. Ne treba nikakva uloganja praviti zarad glupog komfora. Nije kao "negde" gde platis 10 iljada dolara za dva dana smestaja i jos 10 iljada za sam porodjaj. Tamo radi klima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija