Vučević: Nedostatak klima nije ugrozio rad u "Narodnom frontu", bilo je po 30 porođaja dnevno

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević rekao je danas da nedostatak klima uređaja nije ugrozio rad porodilišta "Narodni front" u Beogradu, i da je obavljano 30 porođaja dnevno.
Vučević: Nedostatak klima nije ugrozio rad u "Narodnom frontu", bilo je po 30 porođaja dnevno
Foto: Pixabay
To je, kako je naveo, gotovo pun kapacitet rada.
 
On je za Pink rekao da ništa nije stalo u funkcionalnom, zdravstvenom delu i da je jutros razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, te da bi danas do 12 časova trebalo da se postave klima uređaji na dva sprata, a da bi do 16 časova trebalo da bude gotov kompletan sistem ugradnje.
"Ministarstvo zdravlja će danas verovatno pozvati medije da posete porodilište i uvere se da sve funkcioniše u najboljem redu", kazao je on.
Kako je rekao, u procesu postavljanju klima uređaja u "Narodnom frontu", "niko nije kršio nikakav zakon", a predsednik Srbije Aleksandar Vučić insistirao je da se te stvari reše brzo.
 
Podsetimo, ovih dana mediji pišu o problemima sa klimatizacijom u različitim zdravstvenim ustanovama.
 
Pacijenti koji dolaze na preglede u Polikliniku KCV žalili su se na isključene klime, ali i pojedini korisnici novosadskog Gerontološkog centra na Novom naselju.
 
Roditeljski portal Bebac je ukazao na to da pojedina porodilišta nemaju klima uređaje, pa trudnice, porodilje i bebe borave u nehumanim uslovima.
 
Isto tako, nedavno renovirani Dom zdravlja u Rači ima samo dva klima-uređaja, u tehničkim prostorijama, a direktor tvrdi da je to dovoljno.
  • NN

    22.07.2024 10:07
    Kakva izjava !!
    Bilo je po 30 porođaja dnevno, ne nego će žene da odlože porođaj dok se ne reše klime.
  • Rale

    22.07.2024 07:21
    Kolika mizerija od coveka mozes da budes da stavis negativan like na komentar od npr “novosadjanka”.
    Imate li u sebi ista ljudskog???
    Imate li imalo empatije za zene koje se poradjaju satima na temperaturama od 40 stepeni?? Imate li empatije za zaposlene doktore I babice koji rade na 40 stepeni????
    Da li je I Vama mozak prokljucao na velikoj temperaturi ili da nikad niste ni imali??? Pa zivotinje vise empatije od vas imaju!!!!
  • novosadjanka

    21.07.2024 17:49
    Nepotebne klime?
    U pravu je gospodin Vučević. Klime su nepotrebne - žene se ipak poradjaju u bez njih. Poradjale su se i u Aušvicu i pred streljačkim vodom tokom rata.
    Samo o svom otkriću da obavesti Svetsku zdravstvenu organizaciju.
    Oni su visoke temperature stavili kao rizik i uzrok za povećani broj
    smrtnosti novorodjenčadi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija