Dačić: Utvrđujemo koji su bili motivi likvidiranog Hajrizija, Nemačka nam ne odgovara na pitanja

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Faton Hajrizi, koji je likvidiran kod Loznice, bio "osvedočeni ubica".
Dodao je da "kada neko napadne državu, to je teroristički akt" i da će se utvrditi koji su bili Fatonovi ciljevi i motivi.
"Mi od Nemačke tražimo da kažu da li je on zaista bio u Nemačkoj, ali ne odgovaraju. Oni nam ne odgovaraju na ta pitanja, a svaki dan vrše pritisak na Srbiju kako se desila Banjska. Dajte, odgovorite na prosta pitanja - da li je bio u Nemačkoj i ako je bio, kako je moguće da je tamo došao. Pitanje je i za Euleks što nisu raspisali međunarodnu, Interpolovu poternicu za njim ako je pobegao iz zatvora", rekao je Dačić za Pink, komentarišući i informaciju da je Faton Hajrizi nedavno pobegao iz zatvora na Kosovu i Metohiji.
 
Dačić je podsetio da je postojala nedoumica oko identiteta jer ni danas srpski orgrani nemaju dokumenta na njegovo ime, već na ime njegovog brata Artana Hajrizija, pasoš privremenih kosovskih organa i nemačku ličnu kartu.
"Znate kako to sad ide, tražite od Euleksa podatke, a oni kažu - ne možemo da damo zbog zaštite podataka o ličnosti. Nemačka policija ne daje odgovor da li je ovaj stvarno bio u Hanoveru ili nije bio. Ako je bio u Hanoveru 16. (jula) a 17. popodne u Preševu, neka nam neko objasni kako i šta, što bi došao u Preševo. Ako je njegov brat lagao da je bio 16. (jula) onda treba da bude privreden kao saučesnik i da se uhapsi", rekao je Dačić povodom izjave Artana Hajzirija u Nemačkoj da mu je brat ukrao dokumenta.
 
Prema rečima Dačića, treba da se vidi kako je došao do Preševa kad nije legalno prešao administrativnu liniju.
 
On je istakao da je Faton Hajrizi bio osvedočeni višestruki ubica bez namere da se preda našim organima, već je odmah pucao dva puta na policajce u kolima, učesnike potrage, ali ih je promašio, pa ga je jedan policajac ranio kad je uzvratio vatru, posle čega je pobegao u pravcu šume.
 
On je rekao da ga je tada likvidirala Specijalna antiteroristička jedinica i da je pre nego je ubijen pucao na policiju ukupno devet puta.
 
Juče je Dačić u Opštoj bolnici u Loznici obišao Vjekoslava Ilića, policajca koji je povređen u noći u kojoj je Faton Hajrizi pucao i ubio Nikolu Krsmanovića. U Loznici je Dan žalosti zbog ubistva policajca.
  • Vojvodina

    20.07.2024 23:19
    Dačić majstor
    Ne mlati, jeli ovaj ili onaj Albanac. Terorizam, ma nemoj čovek pobegao 9 puta iz zatvora, a naišla policija. Šta očekuješ da radi, da da ličnu kartu. I samo još ovo. Možda ne razmišljam kao kriminalac, ali mi se čini logičnim da pucam iz pištolja koji imam kod sebe, a ne da otimam od policajca. Ministre ili nemate pojma o tome čime se bavite kao funkcioner ili nas lažete. Uzgred budi rečeno vaša izjava na televiziji je puna detalja koji ukazuju da lažete, ali to ne isključuje i ono drugo.
  • Duda

    20.07.2024 23:05
    A što bi odgovorili,nije to litijum pa da im trebamo.
  • Djeki

    20.07.2024 16:00
    ovo
    ne valja ništa. Mora reset.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija